SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Minik Eller Kavut Tatlısı Yaptı

Bu biyografi 04 Ekim 2023 - 11:32 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Minik Eller Kavut Tatlısı Yaptı

Sivas Hayırsever Lütfi Abay İlkokulu 4/D Sınıfı, Sivas Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün hedef projesi bağlamında hayata geçirdiği “geleceğe bırakacak en değerli miras” projesi kapsamında, 3500 yıllık Kavut Tatlısını yaptı.

Hititler’e kadar uzanan ve kadim Anadolu irfanında önemli yer tutan ve artık unutulan kavut tatlısı, sınıfın öğretmeninin ücra bir yerden malzemeleri temin ederek sınıfta öğrencilere bizzat yaptırarak öğretmesi hoş bir anı kayıtlara geçirdi.

3500 yıllık bu tarihi tatlı, Hititler’in Kadeş Savaşı’na giderken Sivas’tan götürdükleri bir tatlı olarak da biliniyor. Kavurga, arpa unu ve yulafın taş değirmende üğütülmesi ve içine pekmez katılarak yapılan bu tatlı, aynı zamanda “Seferberlik Tatlısı” olarak da anılıyor.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA