SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Sivas Önemli Bir Turizm Merkezi Olma Yolunda”

Bu biyografi 27 Eylül 2023 - 0:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Sivas Önemli Bir Turizm Merkezi Olma Yolunda”

Başkan Bakar, “Önemli bir turizm şehri olan Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Sivas’ta herkesin mutlaka görmesi gereken eserlerin olduğunu 27 Eylül Dünya turizm gününde bir kez daha hatırlatıyorum.” dedi.

Sivas Turizm Derneği Başkanı Gazeteci Hakan Bakar, 27 Eylül Dünya Turizm günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Başkan Bakar mesajında şu ifadelere yer verdi. “Turizm sektöründe yaşanan olumlu gelişmeler, Türkiye’nin uluslararası turizm pazarındaki çekiciliğini ve ziyaretçi sayısının her geçen gün artırdığını göstermekte. Dünyada turizm bilincinin oluşturulması, geliştirilmesi, turizmin çevresel, ekonomik, sosyal ve kültürel öneminin vurgulanması amacıyla Dünya Turizm Örgütü’nün önerisiyle 27 Eylül günü, Birleşmiş Milletler Dünya Turizm Günü olarak belirlenmiştir. Dünyanın her yerinde turizm, kırsal toplulukları güçlendiriyor, özellikle kadınlar ve gençler için iş ve fırsat sağlamakla birlikte, Turizm aynı zamanda kırsal toplulukların benzersiz kültürel miras ve geleneklerine de sahip çıkmasına katkı sunuyor.” Şeklinde ifade etti.

Turizmin şehir ve ülke ekonomilerine canlılık kazandırma ile birlikte, Cumhuriyet şehri ve bir kültür şehri olan Sivas’ımızda her yönüyle görülmesi gereken önemli yerlerin ve eserlerin olduğuna de değinen Başkan Bakar, “Turizm ekonomik kazanımlarının yanı sıra, farklı dilleri, inançları ve kültürleri de bir arada tutarak birleştirmektedir. Toplumlar arasında sosyal ve kültürel ilişkilerin daha da zenginleşmesini sağlamakta olan turizm, ülkeleri ve toplumları birbirine yakınlaştırarak insanların buluşmasına da vesile olur.  Önemli bir turizm şehri olan Cumhuriyetimizin temellerinin atıldığı Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının 108 gün Sivas’ta kaldığı, geçmişten bugüne birçok medeniyete ev sahipliği yaptığı tarihteki yerinin de bu derece önemli olduğunun göstergesidir.  Bu vesile ile turizm alanına ev sahipliği yapan turizm sektörümüzün 27 Eylül Dünya Turizm Gününü kutluyorum.” İfadelerine yer verdi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA