SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Ali Kızıltuğ Anı Evi Açıldı

Bu biyografi 19 Ağustos 2023 - 22:44 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Ali Kızıltuğ’un Hatıraları Anı Evinde Yaşatılacak

Divriği’de bulunan Sancaktar Konağı, 2017 yılında aramızdan ayrılan büyük ozanlarımızdan ‘Ali Kızıltuğ Anı Evi’ olarak düzenlendi.

Müzenin açılışı Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, ilçe protokolü, Ali Kızıltuğ’un ailesi ve ilçe halkının katılımıyla yapıldı.

Açılışa katılan CHP Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, “Bugün eşsiz eserleriyle gönüllere dokunan; haksızlığa, yoksulluğa baş kaldıran, sıla özlemi ve gurbet türküleriyle hep gönüllerimiz de olan halk ozanımız Ali Kızıltuğ’un adını ölümsüzleştirdik. Sivasımızın yetiştirdiği ozanımızın anısını yaşatmak üzere Divriği’de adını taşıyan müzeyi açtık. Anısına, emeğine, sazına ve sözüne bir kez daha saygıyla anıyoruz.”dedi.

Açılışta konuşan Vali Vekili Öztürk ise “Birçok eser üretmiş ozanımız Ali Kızıltuğ’un bu müze ile kapıları daima sevenlerine açık olacak. Nesiller boyunca sazına, sözüne kulak verilecek. Şüphesiz Ali Kızıltuğ gibi büyük halk ozanları asla ölmezler, yüzyıllar boyunca eserleri yüreklerde can bulur” dedi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA