18:38 - İl Koordinasyon Kurulu 2025 Yılının İkinci Toplantısı Gerçekleşti
18:14 - Mimarlık Fakültesi Öğrencileri Ödüle Doymuyor
08:43 - “Eğitim Niteliksiz Hale Getirilmiştir”
14:49 - Öğrenciler OSB’de Geleceğe Nefes Oldular
14:06 - “Düzenli Göz Muayenesi Genel Sağlık Bakımının Bir Parçasıdır”
13:53 - Onvo Antalyaspor Maçının Hazırlıkları Başladı
13:34 - Halkçı Liseliler Proje Okul Atamalarına Tepki Gösterdi
13:11 - Tuğut, Normal Doğum Hakkında Bilgi Verdi
10:11 - STSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
09:36 - SCÜ Turizm Fakültesi “Tam Akreditasyon” Belgesi Almaya Hak Kazandı
Başkan Küçüker, “e-reçete uygulaması için, Hastanelerde alt yapı oluşturulana kadar, SGK Başkanlığından süre uzatımı talep ediyoruz.” dedi.
20. Bölge Kuzeydoğu Optisyen-Gözlükçüler Odası Başkanı Taylan Küçüker, Hastane alt yapıları hazırlanmadan geçilen e-reçete uygulaması gözlükçüleri ve hastaları ciddi şekilde mağdur ettiğini ifade ederek konu hakkında açıklama yaptı.
Başkan Küçüker, “Bilindiği üzere 01.08.2022 tarihi itibari ile manuel (kâğıt) gözlük reçetelerine Sosyal Güvenlik Kurumunun geri ödeme yapmayacağını duyurdu. SGK medula ve iletişim daire başkanlığı ile Türk Optisyen Gözlükçüler Birliği (TOGB) süre uzatımı için talepte bulundu. SGK e-reçete dışında manuel reçete ile geri ödeme yapılmayacağını bu uygulamadan geri adım atmayacaklarını ifade ettiler. Eczacılarda manuel kâğıt reçete geri ödemede kabul ediliyor. Gözlükçülerde edilmiyor. İlimizde sadece Cumhuriyet Üniversitesi Göz polikliniklerinde e-reçete yazılmamakta başka ifade ile geçersiz olmasına rağmen hala manuel kâğıt reçete yazılmaktadır. Diğer hastanelerimizde e-reçete yazılmaktadır. Meslektaşlarımızın ellerinde çok fazla sayıda geçersiz manuel kâğıt reçete mevcut. Sürekli olarak hastalarımızdan ve üyelerimizden mağduriyet şikâyetleri almaktayız. Yaptığımız tüm girişimlerde çözüme yönelik maalesef bir mesafe alamadık.” İfadesini kullandı.
“DİĞER İLLERDEN DE BENZER ŞİKÂYETLER ALMAKTAYIZ”
XX. Bölge Kuzeydoğu Optisyen gözlükçüler Odası, Kars Ardahan, Iğdır, Erzurum, Elâzığ, Tunceli Erzincan, Sivas illerini kapsayan bölge odasının Problemleri olduğunu söyleyen Başkan Küçüker, “Yaşanan sorun sadece Sivas ili ile sınırlı değildir. Erzincan, Erzurum, Elâzığ illerimizden de çok yoğun şekilde benzer şikâyetler almaktayız. Hastane alt yapıları hazırlanmadan geçilen e-reçete uygulaması gözlükçüleri ve hastaları ciddi şekilde mağdur etmeye devam etmektedir. Hastanelerde alt yapı oluşturulana kadar, SGK Başkanlığından süre uzatımı talep ediyoruz. Yapılacak süre uzatımı hastalarımızın ve meslektaşlarımızın mağduriyetini giderecektir.” şeklinde açıklama yaptı.