09:39 - 4 Eylül Etkinlikleri Başladı
09:32 - 1058 Kişi Halay Çekti
09:12 - Aslan, “Esnaflarımız Zor Durumda”
13:04 - Sivas Gazi Anadolu Lisesi Projesi İmzalandı
14:21 - Mimarlık Mesleğinin Geleceğine Işık Tutacak Bir Eser
09:33 - 4 Eylül Sivas Kongresi’nin 107. Yıl Dönümü Kutlama Etkinlikleri Dolu Dolu Geçecek
08:55 - Başkan Balk, “Türkiye’nin Ortak Geleceğinin Yanında Olacağız”
08:31 - Başkan Temiz, “Yeni Döneme Hazırız”
18:13 - Sivas Demirçelik Fabrikası İçin Siyasi Partilerden Ortak Basın Açıklaması
17:55 - 2026-2027 Eğitim Öğretim Yılı Sene Başı Okul Müdürleri Toplantısı Gerçekleştirildi
Aslan, “Esnafımız ekonomik olarak zor durumda, çalışanının maaşını, SGK primini işyeri giderlerini karşılamakta güçlük çekiyor.”dedi.
Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sivas İl Teşkilatı, Genel Merkez MYK Üyesi Ünal Silier’in katılımıyla şehirde çeşitli ziyaretler ve toplantı gerçekleştirdi.
Program kapsamında ilk olarak Sivas Garnizon Şehitliğini ziyaret eden ve burada Şehitlerin kabirleri başında dualar eden BTP heyeti, ardından 4 Eylül Küçük Sanayi Sitesi’nde bulunan esnaflar ile bir araya geldi.
Yapılan ziyaretler esnasında açıklama yapan Bağımsız Türkiye Partisi (BTP) Sivas İl Başkanı Ömer Aslan, “Bağımsız Türkiye Partisi Sivas il teşkilatı ve genel merkezden bize katılım sağlayan MYK üyemiz sayın Ünal Silier ile birlikte şehrimizin manevi değeri olan garnizon şehitliğini ziyaret ettik. Şehitlerimizin ziyaretinin ardından 4 Eylül küçük sanayi sitesinde bir dizi ziyarette bulunduk. Her yerde olduğu gibi esnafımızla yaptığımız görüşmelerde karşılaştığımız tablo içler acısı. Esnafımız ekonomik olarak zor durumda, çalışanının maaşını, SGK primini işyeri giderlerini karşılamakta güçlük çektiklerini dile getirdiler. Aynı zamanda geçtiğimiz günlerde mecliste onaylanan çerçeve yasaya da tepkililer var. Esnafımız böyle bir yasanın TC devletinin meclisinden nasıl geçtiğini hayretle karşılıyorlar. Terör örgütü ele başının affedilmesini kabullenemiyoruz. Bebek katilinin affedilmesini terörsüz bir Türkiye masalına bir katkı sağlamayacağını, aksine terör örgütü mensuplarına statü kazandırılmasını Sivas esnafı olarak kabul etmediklerini, birçok vatandaşımızın bu konudaki rahatsızlıklarını dile getiriyorlar. Bağımsız Türkiye partisi Sivas il teşkilatı olarak bizlerde esnafımızın bu şikayetlerini her platformda dile getirmeye devam edeceğiz vatandaşımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.” İfadelerine yer verdi.

Başkan Aslan, ziyaretler sonrası parti binalarında düzenledikleri il divan toplantısı ile programlarını tamamladıklarını dile getirdi.