SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Tavsiye niteliğinde fiyat belirledik”

Bu biyografi 26 Mayıs 2022 - 22:02 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başkan Şimşek, “Girdilerin bu kadar yükseldiği bir dönemde balya yapan ve yaptıran çiftçilerimiz için tavsiye niteliğinde fiyat belirledik ” dedi

Zara’da 2022 yılı balya yapım fiyatı belirlendi.
Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, oda olarak yaptıkları piyasa araştırmaları neticesinde ilçe merkezinde balya yapım birim fiyatını 10 lira olarak belirlediklerini söyledi.
Fiyat karmaşasının önüne geçmeyi hedeflediklerini belirten Şimşek, “İlçemizde geçmişte yaşanan fiyat karmaşalarının önüne geçmek amacıyla başlattığımız piyasa araştırmaları sonucunda belirlenen fiyatlar dengeleyici unsur olmuştur. Bu uygulamayı 5 yıldır yapmaktayız, yeni dönemde de yaparak Zara merkezde balya yapım fiyatı 10 lira olurken, ilçe merkezine uzaklık durumuna göre bu fiyat uygulamaları değişmektedir. Girdilerin bu kadar yükseldiği bir dönemde balya yapan ve yaptıran çiftçilerimiz için tavsiye niteliğinde fiyat belirledik ” dedi.
Tarımsal faaliyetlerde piyasa araştırmaları yapmaya devam edeceklerini belirten Şimşek, çiftçilerin uygulamadan memnun kaldığını ifade etti.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA