17:19 - DİREKLİ ORTAOKULU TÜBİTAK 4006 BİLİM FUARI COŞKUYLA AÇILDI
07:15 - Okul Bahçesinde Mehteran Yankılandı!
22:15 - Karakollukçu, Çalışmaları İle Dikkat Çekiyor
18:32 - Sivas’ın Lezzetleri Damakları Çatlattı
13:32 - Sivas, Uluslararası Eğitim Dünyasının Buluşma Noktası Oldu
12:33 - Gürünlü Bilim İnsanları Gürünlü Öğrenciler ve Aileleri ile Buluştu
13:09 - Kadın Muhtarlar Sivas’ın Tarihi Mekanlarını Gezdiler
07:39 - Sivas Çifte Minareli Medrese Restorasyona Alınıyor
06:00 - 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı Kutlu Olsun
10:59 - Müzeler Sivas’ta Bugün Ücretsiz
Hobi amaçlı olarak yaptığı maketler görenleri hayrete düşürüyor
Gurbetçi hamşehrimiz Yılmaz Berkil seksen doksan yıllık dikiş makinalarından harikalar yaratıyor.
Eskimiş kullanılmayan makinalardan yeni eserler ortaya çıkaran Berkil hobi olarak yaptığı eserler ile evinin bahçesini çeşitli elektrikli maketler ile süsledi.
Çiftçi bir aileden gelen ve Almanya Münih’te bir otomobil fabrikasında çalışan Sivaslı hemşehrimiz Yılmaz Berkil evinde bulunan metal, ahşap, plastik malzemeleri kullanarak yaptığı ve elektrikle çalışan traktörler ve tarım aletlerinin yanı sıra şimdi de eski dikiş makinelerinden tamamen el yapım yeni traktör ve gece lambaları yapmaya başladı.
Bu işlerle uğraşmayı sevdiğini ifade eden gurbette yaşayan Sivaslı hemşehrimiz Yılmaz Berkil uzun yılardır gurbette olduğunu hobi olarak bu işlere elinin yatkın olması ve elektrikli aletlere merakından dolayı uğraşlar sonucu eski kullanılmayan birçok malzemeden yeni eserler ortaya çıkardım. Daha farklı ürünler yaptığım takdirde onları da paylaşmayı düşündüğünü söyledi.