SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Zara’nın Kültürü Bebeklerde Yaşatılacak

Bu biyografi 03 Kasım 2020 - 0:33 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Zara’nın Kültürü Bebeklerde Yaşatılacak

Sivas’ın Zara ilçesinde köylerde geçmiş yıllarda kullanılan geleneksel kıyafetlerin gelecek kuşaklara aktarılması adına ilçede bebek oyuncak yapımına başlandı.

Zara kaymakamlığı tarafından yürütülen ve hazırlanan bebek prototipleri ile oyuncak bebeklerin tanıtımı İlçe Kaymakam Mehmet Sayın tarafından bir açıklama yapılarak tanıtımı yapıldı.

Zara Kaymakamlığı tarafından üretimine başlanan oyuncak bebekler ile ilgili yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı.

“Bir süre önce Kaymakamımız Sayın Mehmet Sayın ve eşi Öğretim Görevlisi Özlem Sayın tarafından hazırlık çalışması yapılan, ilçemizin kültürünü yansıtan ve önemli değerlerimizden olan özellikle Korkut, Tödürge, Özköyler ve diğer birçok köyümüzün geleneksel kıyafetlerinin tanıtımının yapılması amacıyla başlatılan projede ilk ürünler ortaya çıkmaya başladı. İlk çalışmada Korkut, Tödürge ve Özköylerimizin bebek prototipleri hazırlanmış olup ilerleyen dönemde diğer köylerimizin de çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte Zara Bebekleri’nin seri üretimi yapılarak satışa sunulması hedeflenmektedir. Ayrıca Zara Bebeklerinin tescil işlemlerine başlanmıştır.” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA