SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Vali Şimşek’ten 23 Nisan Kutlama Mesajı

Bu biyografi 22 Nisan 2024 - 18:56 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivas Valisi Dr. Yılmaz Şimşek, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 104. yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle bir kutlama mesajı yayınladı.

Vali Şimşek, “Milli iradenin temsil edildiği Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) açılışının ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 104. yılını kutlamanın onurunu ve gururunu yaşamaktayız.

Bilindiği üzere bağımsızlık yolunda necip Türk Milleti’nin azim ve kararlılıkla başlattığı varoluş mücadelesinin en önemli hamlesi 104 yıl önce bugün atılmış, TBMM’nin açılışıyla bütün fertlerin düşünce ve duygularını yansıtan halk egemenliğine dayalı, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan çağdaş Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yol aralanmıştır.

Kuşkusuz bu süreçte 4 Eylül Sivas Kongresi’nde alınan kararlar da öne çıkmış, Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözü karşılığını bulmuştur.

Kurtuluş mücadelemizin en önemli safhalarından birisi olan 23 Nisan 1920 tarihi, ulusal egemenliğin kayıtsız şartsız milletin olduğunun tüm dünyaya ilan edildiği şanlı bir gündür. Millet Meclisi, ülkenin içinde bulunduğu yokluklara ve zor şartlara rağmen milletten aldığı güçle İstiklâl Mücadelesini zaferle sonuçlandırmış, büyük zaferin ardından kurduğumuz Cumhuriyet’in kalbi de Yüce Meclisimiz olmuştur.

Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin kalesi olan Meclisimizin açılış gününü geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza armağan eden Atatürk, milletimize adeta

çifte bayram armağan etmiş ve geleceğimizin teminatı evlatlarımıza şu sözlerle seslenmiştir;

“Küçük hanımlar, küçük beyler! Sizler hepiniz, geleceğin bir gülü, yıldızı, bir mutluluk parıltısısınız! Memleketi asıl aydınlığa kavuşturacak sizsiniz. Kendinizin ne kadar mühim, kıymetli olduğunuzu düşünerek ona göre çalışınız. Sizlerden çok şeyler bekliyoruz.”

Her 23 Nisan’da çocuklarımızın yaşadığı sevinç, heyecan ve coşku; millî varlığımız için bir kıvanç, geleceğimizi aydınlatan bir ışık olacaktır.

Bu doğrultuda bizlere düşen görev ise çağın gerektirdiği teknolojik gelişmelerden yararlanarak çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirmek, okuyan, araştıran, sorgulayan, dünyayı dönüştürecek fikirler üretebilen, başkalarına saygılı bireyler olarak onları hayata kazandırmaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle; Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizlere bağımsızlığımızı armağan eden Millî Mücadeleye emeği geçmiş tüm kahramanlarımızı saygı, rahmet ve minnetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 104. Yılını, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyorum. “ifadelerine yer verdi.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA