11:20 - iki Kangal Yavrusu Dünyaya Geldi
11:27 - Karasu, ““Devletin malı iktidarın şahsi mülkü değildir”
10:14 - STSO’dan Ödül Töreni
08:44 - Çayır, emlakçıların sorunlarını gündeme taşıdı
23:15 - “İLÇELER KALKINMALI, SİVAS ŞAHA KALKMALI”
17:37 - Kaya, “Bir tek öğrencimiz kalsa da o okulda Cumhuriyet’in ışığı sönmeyecek”
11:15 - Zafer Partisi’nden “Çözüm Süreci” Konferansı
01:50 - “Sivas Tarihine Notlar”
Liseler Arası İngilizce Münazara Yarışmasında Birincilik Sivas Lisesinin
Sivas Lisesi koordinesinde, 18 okul takımının katılımıyla düzenlenen liseler arası münazara yarışması We debate for the Future 2026, Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonunda gerçekleştirildi.
Sivas’ta ilk defa gerçekleştirilen İngilizce münazara etkinliği çeşitli okul ve velilerden yoğun ilgi gördü.
Bir yanda gençlerin eleştirel düşünme, ifade ve savunma becerilerini geliştirmeyi, küresel konularda farkındalık oluşturmayı amaçlayan organizasyon aynı zamanda yabancı dil becerilerini geliştirmeyi hedef alan münazara içeriği ve etkinlikleri sundu.
Okullar arasında yapılan karşılıklı münazaralarda öğrenciler, belirlenen konular çerçevesinde fikirlerini akademik bir disiplin içerisinde savundu. Farklı okullarda görev yapan öğretmenlerden oluşan jüri heyeti münazara kriterlerini yansıtan ölçek sayesinde değerlendirmelerde bulundu. Program boyunca hitabet gücü, mantıksal tutarlılık, argüman üretme-destekleme ve takım uyumu ön plana çıktı. Ayrıca verilen molalarda Sivas Lisesi öğrencilerinin hazırladığı oyun etkinlikleriyle katılımcılar dopdolu bir yabancı dil günü yaşadı.
Yarışma sonucunda Sivas Lisesi öğrencileri birincilik, Sivas Fen Lisesi ikincilik, Cumhuriyet Anadolu Lisesi üçüncülük elde etti. Okul idaremiz, yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür ederek dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti ve katılımcılara tebriklerini iletti.