SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Sivas’ın Plan Dışı Bırakılması Kabul Edilemez”

Bu biyografi 26 Ocak 2026 - 15:43 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Deva Partisi Sivas İl Başkanı Murat Tamer Çevik, sanayi master planına Sivas’ın dahil edilmemesine tepki gösterdi.

Başkan Çevik, “Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından açıklanan 2026 Sanayi Alanları Master Planı, Sivas açısından ciddi bir hayal kırıklığı yaratmıştır. On altı yeni endüstri bölgesi ilan edilirken; Demirağ OSB’si, Lojistik Merkezi ve yetişmiş insan gücüyle bölgenin en güçlü illerinden biri olan Sivas’ın bu planın dışında bırakılması kabul edilemezdir.

Yozgat, Kayseri ve Amasya listede yer alırken, bölgesel üretim ve lojistik kapasitesi ortada olan Sivas’ın yok sayılması izaha muhtaçtır. Sivas’ın “ikinci faz” denilerek belirsiz bir geleceğe ertelenmesi, geçmişte defalarca karşılaştığımız oyalama anlayışının devamıdır. “Sivas–Iğdır hattı sonra gelecek” söylemi, Sivaslıya beklemeyi, gençlerimize ise göçü reva görmek demektir. Bu yaklaşım artık inandırıcılığını yitirmiştir.

Bu mesele siyasi değil, Sivas’ın geleceği meselesidir. Yıllardır ülkesine katkı sunan, her dönemde sorumluluk alan Sivaslılar, bugün neden görmezden gelindiklerinin açık bir cevabını beklemektedir. Sivas’ı Ankara’da temsil eden herkesin, bu tablonun sorumluluğunu üstlenmesi ve şehrin hakkını savunması gerekmektedir.

Sivas sağduyuludur ancak sessiz değildir. Bu plan revize edilip Sivas hak ettiği yere alınana kadar konunun takipçisi olacağız. Sivas sahipsiz değildir.”şeklinde açıklama yaptı.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA