15:54 - 2. Baskı Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Tarafından Yayımlandı
15:50 - “Yerimiz Seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Yanıdır”
14:23 - Tarihin Sessiz Tanıkları Sergisi Şehrin Gündemine Oturdu
13:24 - Çetinkaya, “bu hükümet döneminde çiftçilik yapmak bile hayal olmuştur”
12:46 - Başkan Aslan’dan, Vekillere Hodri Meydan
10:59 - Milletvekili Aksu, Duyurdu
10:46 - Toy, “Sivas’ımızı eğitim alanındaki yatırımlarla güçlendirmeye devam ediyoruz”
10:43 - Hayat Boyu Öğrenme Sergisi açıldı
05:16 - “Açıklanan rakamlar üreticiyi zarar etmeye mahkûm etmektedir”
AK Parti Sivas İl Başkanlığı tarafından düzenlenen basın toplantısında, Sivas’ta 2026 yılında hayata geçirilmesi planlanan kamu yatırımları basın mensuplarına açıklama yapılarak kamuoyuyla paylaşıldı.
Gerçekleşen toplantıda şehri yakından ilgilendiren, ulaşım, sağlık, eğitim, sanayi ve altyapı alanlarında yapılacak yatırımlar ile birlikte şehrin uzun vadeli gelişimini hedefleyen çeşitli başlıklar paylaşıldı.
AK Parti Sivas İl Başkanı Yusuf Tanrıverdi, burada yaptığı açıklamada, AK Parti’nin kurulduğu günden bu yana Sivas’ın kalkınması için yoğun bir çalışma yürüttüklerini ifade ederek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Sivas’a, çok ciddi ve önemli yatırımlar kazandırıldığını belitti.
Başkan Tanrıverdi, yapılan projelerin yalnızca bugünü değil, Sivas’ın önümüzdeki 50 yılını planlayan adımlar olduğunu ifade ederek, bugüne kadar ulaşım, sağlık, eğitim, tarım, sanayi ve enerji alanlarında gerçekleştirilen yatırımların şehrin çehresini değiştirdiğine dikkat çekti.
Sivas’ın uzun zamandır gündeminde yer alan Kuzey Çevre Yolu’nun 2026 yatırım programına alındığını, projenin Sivas için önemli bir dönüm noktası olacağını, 23,2 kilometre uzunluğunda ve maliyetinin 6.4 milyar lira olarak planlanan çevre yolunun, şehir içi trafiğini büyük ölçüde rahatlatacağına vurgu yaptı.
Yine Sivas’ın önemli sanayi bölgelerinden olan organize sanayi bölgelerinde altyapı yenilemeleri için de kaynak ayrıldığı, şehirde yer alan adalet sarayına ek bir bina kazandırılacağı ve DSİ’ye ait gölet projelerinin de yatırım programında yer aldığı ifade ifade ederek, TÜDEMSAŞ fabrikasında da modernizasyon yatırımlarının devam edeceği yönünde açıklama yaptı.
AK Parti Sivas Milletvekili Rukiye Genç Toy, yatırımların hayata geçirilmesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile TBMM AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler’e teşekkür ederek, 2026 bütçesiyle Sivas Cumhuriyet Üniversitesi’ne 9,7 milyar TL, Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi’ne ise 785 milyon TL ödenek tahsis edildiğini, ayrılan bütçelerin derslik yapımı, bakım-onarım, makine-teçhizat ve altyapı harcamalarında kullanılacağının bilgisini verdi.
AK Parti Sivas Milletvekili Hakan Aksu ise, sağlık alanındaki yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Sağlık İl Müdürlüğü’nün tek çatı altında toplanacağı 10 bin metrekarelik yeni hizmet binasının yapımına başlanacağını, sağlık hizmetlerinde verimliliğin artırılacağını, Suşehri’ne aile ve diş sağlığı merkezi, Ulaş, Doğanşar ve Koyulhisar ilçelerine ise 10 yataklı devlet hastanelerinin yatırım programına alındığını aktaran Aksu, ilçelerdeki sağlık altyapısının güçlendirileceğini ifade etti.