19:14 - Sivas’ta Genç İletişimciler Dijital Dünyaya Hazırlanıyor
20:20 - “Kurumları Güçlü ve Kararlı Adımlar Atmaya Davet Ediyoruz”
20:06 - “Biz Eğitim-İş Olarak Yıllardır Uyarıyoruz!”
19:31 - “Okullarda Güvenlik Önlemleri Artırılmalı”
13:13 - “Sivas Gezmeyi Sevenleri Ağırlamaya Hazır”
23:04 - Sivas Kellesi Tescillendi
16:20 - “81 İLDE 81 ÇALIŞTAY HEDEFİYLE YOLA DEVAM”
17:21 - Halk Oyunlarında Sivas Ekibi Bölge Finali Yaışmasında 1.ci Oldu
17:05 - Karasu, “Devlet İşçinin Hakkını Korumakla Yükümlüdür”
Anadolu Basın Birliği’nden Saadet Partisi’ne ziyaret
Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, Anadolu Basın Birliği Yönetim Kurulu üyeleri ve temsilcilerini, Saadet Partisi Genel Merkezi’nde düzenlenen akşam yemeğinde buluştu.
Ankara’da düzenlenen panelin ardından Anadolu Basın Birliği yönetimi ve il temsilcileri, Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan ile bir araya gelerek yerel basının sorunları ve çözüm önerilerini görüştü.
Görüşmede, Anadolu basınının karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerileri kapsamlı şekilde ele alındı.
Buluşmada, yerel basının Türkiye’deki mevcut durumu, yapısal sorunları ve geleceğine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu.
Toplantıda konuşan Genel Başkan Arıkan, yerel basının demokrasinin temel unsurlarından biri olduğunu vurgulayarak, halkın doğru ve tarafsız bilgiye ulaşmasında yerel medyanın üstlendiği rolün hayati önemde olduğunu ifade etti. Arıkan, Saadet Partisi tarafından hazırlanan ve yerel basının yaşadığı sorunlar ile bu sorunlara yönelik çözüm önerilerini içeren Yerel Basın Raporu’na değinerek, raporda yer alan tespitlerin sahadaki gerçeklerle örtüştüğünü söyledi.
Yerel basının ekonomik zorluklar, ilan ve reklam gelirlerindeki düşüş, dijital dönüşüm sürecinde yaşanan sıkıntılar ve basın emekçilerinin özlük hakları gibi birçok başlıkta ciddi sorunlarla karşı karşıya olduğunu belirten Arıkan, bu sorunların çözümünün yalnızca basın mensuplarının değil, demokratik sistemin tamamının meselesi olduğunu dile getirerek partisinin çözümlerini sıraladı.
Ziyarette söz alan Anadolu Basın Birliği Genel Başkanı M. Bora Zor, yerel basının mevcut durumuna ilişkin kapsamlı bir değerlendirme yaptı. Zor, yerel basının yaşadığı sorunlara gösterilen ilgi ve duyarlılık dolayısıyla Arıkan’a teşekkür etti.
Görüşmede ayrıca basın özgürlüğü, yerel basının kamuoyunu bilgilendirme sorumluluğu, gazetecilerin çalışma koşulları ve mesleki güvenceleri gibi konularda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu. Taraflar, yerel basının güçlendirilmesine yönelik yasal ve yapısal düzenlemelerin önemine dikkat çekti.