07:41 - Sivas’ta Toplam 324 Proje Devam Ediyor
07:23 - Sivas’ta Turizm Haftası Dolu Dolu Geçti
07:10 - “Engellilerin Sportif Faaliyetlerin İçerisinde Olması Güzel”
12:21 - Yeniden Refah Partisi’nden İmza Seferberliği
10:33 - İyilikler Tırı Sivas’ta Ailelere Destek Oldu
09:34 - “Eğitimi Bir Sistem Olmaktan Çıkarıp Deneme Tahtasına Çevirdiniz”
09:03 - Sivas’ta Meme Kanseri ve Prostat Kanserine Yönelik Stant Açıldı
22:31 - “Asıl Sorun Denge Kaybı”
14:03 - Başkan Aslan, “Ne Avrupalı Olabildik Ne de Türk Kalabildik”
19:14 - Sivas’ta Genç İletişimciler Dijital Dünyaya Hazırlanıyor
27. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mesut Dursun, Vakıflar İşhanında yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, daha önce burada kiracı olarak faaliyet gösteren esnafların mağdur edilmeden öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.
27. Bölge Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birliği Başkanı Mesut Dursun, önemli açıklamalarda bulundu, Vakıflar İşhanında yapılan çalışmaların son aşamaya geldiğini belirterek, daha önce burada kiracı olarak faaliyet gösteren esnafların yanında olduklarını ve mağdur edilmeden öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.
Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinde Vakıflar Sitesi yıkılmadan önce faaliyet gösteren esnaflarla bir araya gelen Başkan Mesut Dursun, esnafların sorun ve sıkıntılarını dinledi. Esnaflar, site yıkılmadan önce kendilerine yetkililerin söz verdiğini, bu süreçte mağdur olduklarını dile getirerek, vakıflar sitesinin ihale edilirken kendilerine öncelik verilmesini talep etti.
Vakıflar İşhanında yapılan çalışmaların tamamlanmasının ardından esnafların daha modern bir ortamda işlerine devam edebileceğini belirten Başkan Mesut Dursun, bu sürecin bölge esnafına büyük katkılar sağlacağını da sözlerine ekledi.
Esnafların sorun ve yaşamış oldukları sıkıntılarıyla ilgili yakından ilgilendiklerini dile getiren Başkan Mesut Dursun, “Atatürk caddesinde tarihi Taşhan yanında bulunan Vakıflar Sitesi çok eski olduğu için yıkıldı. Bu süreçte burada faaliyet gösteren esnaflarımıza bazı sözler verilerek buradaki faaliyetlerine son verildi. Esnaflarımız kendilerine verilen sözler üzerine dükkanlarını boşalttı. Burada ki esnaflarımızın çoğunluğu hava parası vererek dükkanlarında ticarete devam ediyordu. Bina yıkılınca esnaflarımız da bu süreçte mağduriyet yaşadı. Vakıflar Genel Müdürlüğümüz güzel bir bina yaparak Sivas’a bir eser kazandırdı. Bu çarşı yakın bir zamanda teslim edilerek yeni kiracılarına verilecek. Bizlerin ve esnaflarımızın talebi, ihale yapılırken bu çarşıda daha önce faaliyet gösteren esnaflarımıza öncelik verilerek mağduriyetleri giderilmelidir. Esnafımız mağdur edilmemelidir. Bu konunun muhatapları ile görüşmelerimiz olacaktır. İnşallah teslim olduğu zaman mağduriyetin yaşanmamasını temenni ediyorum. Yeni Vakıflar Sitesini Sivas’a kazandıran Vakıflar Genel Müdürümüze, Bölge Müdürümüze ve emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum” diye ekledi.