17:28 - Çayır, “Sistemin Kullanımı 1 Temmuz’dan İtibaren Zorunlu Olacak”
17:12 - Başkan Haral’dan, Sivas İçin Komando Tugay Çağrısı!
17:37 - Baykar’dan Sivas Sanayisine Önemli Hamle
13:51 - “Türkiye’nin kalbi Filistin’de atıyor.
12:23 - TTK Mobil Kitap Satış Mağazası Sivas’a Geliyor
12:07 - Geleceği Tasarlayan Gençler, İnovasyonun Kalbinde SBTÜ’de buluştu!
11:22 - Sivas Numune Hastanesinde TPN Ünitesi Hizmetesi Başladı
10:43 - Sivas’ta, Çocukları Suçtan Korumak Başlığında Panel ve Çalıştay Düzenlenecek
15:34 - Sivas Öğretmen Akademisinin Açılışı Yapıldı
11:42 - BTP “Genişletilmiş İl Divan Toplantısı” İle Gövde Gösterisi Yaptı
Aydoğdu, “Üretim için Sivas’ta ikinci bir fabrika kuracağız. Yeni yatırımla Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekare alandan 28 bin metrekareye ulaşacağız.”dedi.
Amazon’dan Türkiye kararı: Uydu parçalarını Sivas’ta üretecek
Takım tezgâhları alanında faaliyet gösteren Tezmaksan ile anlaşmaya varan Amazon, 1500 uydu parçasının tamamını Türkiye’de üretecek. Sivas, Yozgat, Tokat ve Kayseri’de üretim yapılacak.
Tezmaksan CEO’su Hakan Aydoğdu, “Çin’den tedarik sorunları yaşanırken, Avrupa’da iş gücü yaşlanıyor ve yeni nesil çalışmaya istekli değil. Tezmaksan’ın robot sistemlerindeki know how’ı ve ucuz mühendislik Amazon’un Türkiye’yi tercihinde etkili oldu. Zaten robot ve otomasyon sistemleri bizim en başarılı olduğumuz alan. Üretim için Sivas’ta ikinci bir fabrika kuracağız. Yeni yatırımla Demirağ Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 bin metrekare alandan 28 bin metrekareye ulaşacağız. Fabrikada Türkiye’de yapılmayan makineleri üreteceğiz hem de Amazon’a üretim yapacağız” dedi.