14:43 - Sivasspor, STSO Meclis Gündeminde
08:01 - Aksu, Türk Kızılay’ın 158’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.
17:44 - Çevik, BBP’ne Katıldı
05:16 - SBTÜ Dünya Şampiyonu Oldu
15:54 - 2. Baskı Türk Kültürüne Hizmet Vakfı Tarafından Yayımlandı
15:50 - “Yerimiz Seçilmiş Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in Yanıdır”
14:23 - Tarihin Sessiz Tanıkları Sergisi Şehrin Gündemine Oturdu
13:24 - Çetinkaya, “bu hükümet döneminde çiftçilik yapmak bile hayal olmuştur”
12:46 - Başkan Aslan’dan, Vekillere Hodri Meydan
10:59 - Milletvekili Aksu, Duyurdu
Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan “Yüce Türk milletinin damarlarındaki akan asil kana uyuşturucu illetinin karışmasına asla izin vermeyeceğiz” dedi.
Keçiören Belediyesi tarafından “Güçlü Birey Güçlü Toplum, Bağımlılıkla Mücadele Hep Birlikte” paneli düzenlendi. Panele, Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Eyidoğan, Çalıkuşu Derneği Başkanı Av. Tülay Bekar, Başkent Üniversitesi öğretim üyeleri, muhtarlar ve kanaat önderleri katıldı.
Panelde konuşan Keçiören Belediye Başkanı Dr. Mesut Özarslan, bağımlılıkla mücadelede herkese iş düştüğünü belirterek “Muhtarlarımızdan, vatandaşlarımızdan, mevcutta bulunan bölgemizde yaşayan akademisyenlerimizden, eğitimcilerimizden sağlık çalışanlarımıza, bu işe dayalı bütün vatandaşları uyuşturucu da mücadelede göreve çağırıyoruz” dedi.
Özarslan, belediye olarak bağımlılıkla mücadelede yapılması gereken her şeyin yapılacağını vurguladı. Mücadele kapsamında konunun uzmanlarının dinleneceğini, bütçe ayrılacağını aktaran Dr. Özarslan “En önemlisi kararlı olmaktır. Bu kararlılıkla; başta belediye başkanı ve yöneticileri olarak kararlı olduğumu buradan tüm kamuoyuna ve sizlere beyan ediyorum. Yüce Türk milletinin damarlarındaki akan asil kana uyuşturucu illetinin karıştırmasına asla izin vermeyeceğiz. Uyuşturucuyla mücadelemizde kararlı olduğumuzu bildiriyorum” şeklinde konuştu.
Dr. Özarslan’dan Çalıkuşu Derneğine teşekkür
Dr. Özarslan, Çalıkuşu Derneği Başkanı Av. Tülay Bekar’a bağımlılıkla mücadele kapsamında yaptıkları çalışmalar dolayısıyla teşekkür ederek “Tülay başkanın varlığı bizim Keçiören olsun, Ankara’mız olsun çok değerli” dedi.
Farkındalığa dikkat çekildi
Çalıkuşu Derneği Başkanı Av. Tülay Bekar, dernek olarak bağımlılıkla mücadelede çok yol katedildiğini aktardı. Bekar, bu hususta Türkiye’nin uyuşturucuda hedef ülke olduğunu ve farkındalığın çok önemli olduğuna değinerek “Çözülmesi gereken en önemli sorunlardan birisi” dedi.
“Erken müdahale topluma katkı sağlar”
Başkent Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Füsun Eyidoğan, bağımlılık mücadelesinde ailenin rolünün önemine değinerek “Ne kadar erken müdahale edersek ve engellersek aslında topluma o kadar katkı sağlamış oluyoruz. Ve bu noktada iki temel ana kurum var. Okul ve aile… Ama birlik olduğumuzda hepimiz doğal olarak bir aile haline geliniyor. Toplumun bir bütün olarak düşündüğünüzde hepimiz gençlerimizi, çocuklarımızı farklı alışkanlıklara, bağımlılıklara yönlenmeden önce farklı etkinliklerle oyalayabilmeliyiz. Onları beceriler kazanmış olabilmeliyiz” diye konuştu.
Panel, bağımlılıkla mücadele konusunda gerçekleştirilen sunumlarla devam etti.