12:38 - Lens Kullananlar Dikkat!
20:25 - “Piyasa Koşullarından Uzak Kiralar”
20:17 - “Hayalleri Yok Sayan Bir Sistem”
19:02 - Başkan Timuçin’den TURASAŞ’ta Teknik okul Çağrısı
17:11 - Eken, Aday Değilim Dedi
10:59 - Korkmaz Panel Pazar Ağını Genişletiyor
19:01 - Sivas’ta İyilikte Yarışan Projeler Ödüllendirildi
18:50 - Sivas TSO Haziran Ayı Meclis Toplantısı Gerçekleştirildi
17:48 - “Kaplıcanın Kapalı Tutulması, Hem Hukuka, Hem de Kamu Vicdanına Açıkça Aykırıdır”
Dijitalleşen Dünyada Yeni Bir Devrim. Dijitalleşen Dünyada Yerel Medya için Yeni Dönem Başlıyor.
Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Türk İnternet Medya Birliği (TİMBİR) iş birliğinde düzenlenen “Türkiye Yüzyılında Dijital Yayıncılık Konferansı” Ankara’da gerçekleştirildi.
“Yerel Medyada Dijitalleşme” temasıyla düzenlenen konferansta dijitalleşmenin medya üzerindeki etkileri ele alınarak konuşmalar yapıldı.
Türkiye’nin birçok ilinden katılımcının katıldığı konferansın açılış konuşmasını yapan TİMBİR Genel Başkanı Dr. Süleyman Basa, internet ve dijitalleşmenin önemine dikkat çekerek, TİMBİR’in kamu yararına hizmet ettiğini belirtti.
Basa, “İnternet medyası geçtiğimiz yıl çıkarılan 5651 sayılı İnternet Yasası ile resmilik kazandı. Bu yasa ile internet haber sitelerine çeşitli imkanlar sağlandı. Ancak yasanın bazı eksiklikleri olduğunu, gözden geçirilmesi gerektiğini, habercilikte dijitalleşmenin telif haklarını ihlal edebileceği konusunda uyarılarda bulundu.
RTÜK Başkan Vekili Orhan Karadaş, internetin yaygınlaşmasıyla birlikte bilgiye erişim ve bilginin yayılması alışkanlıklarının değiştiğini belirterek, dijital medyanın düzenleme ve denetleme dışında kalamayacağını vurguladı. Karadaş, “Ülkemizde internet erişim oranı yüzde 94,5 düzeyinde, vatandaşlarımızın yüzde 98,5’i sosyal ağ kullanıyor. Bu durum medyadaki değişimi de çok net gözler önüne seriyor. Dijitalleşen dünyayı etkin kullanmak zorundayız” dedi.
AK Parti Rize Milletvekili Harun Mertoğlu, haber alma hakkının anayasal bir hak olduğunu vurgulayarak, dijitalleşmenin yeni ihtiyaçları doğurduğunu belirtti. Mertoğlu, medya gücünün doğru kullanılmasının önemine değinerek, vatandaşların haber alma haklarının engellenmediğini söyledi.
Panelde konuşan diğer katılımcılar, dijital medyanın geleceği, yeni yayıncılık modelleri ve yerel medyanın dijitalleşmesi konularında görüşlerini paylaştı. Azerbaycan Basın Konseyi Üyesi Agil Alasger, Kıbrıs Genç TV kurucu Başkanı Ertan Birinci ve diğer katılımcılar, dijitalleşmenin getirdiği fırsatlar ve zorluklar üzerinde durdular.
Dijitalleşme beraberinde çeşitli sorunları da getiriyor
Konferans, “Türkiye Yüzyılı’nda Dijital Medya”, “Yeni Yayıncılık Modelleri ve Riskleri” ve “Yerelde Medyanın Dijitalleşmesi: Sorunlar ve Örnekler” oturumları ile devam etti. Katılımcılar, dijitalleşme sürecinin yerel medya üzerindeki etkilerini ve bu alandaki yeni gelişmeleri tartıştı.
Konferansın sonunda, dijitalleşme sürecinde yerel medyanın nasıl daha etkin hale getirilebileceği konusunda öneriler sunuldu ve gelecekte yapılacak çalışmalar için önemli adımlar atıldı.