SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Başkan Yolcu “Kamu Çalışanlarında Ücret Dengesizliğine Son Verilmeli”

Bu biyografi 18 Ocak 2024 - 22:46 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başkan Yolcu, “Gerçek ücret dengesinin korunması, toplu iş sözleşmelerinin farklı enflasyon rakamlarına tabi olmaması için yürürlük tarihlerinin 1 Ocak’ta birleşmesini ve tüm kamu çalışanlarına refah payı verilmesini talep etmektedir.” dedi.

TES-İŞ Sendikası Sivas Şube Başkanı Ömer Yolcu, yaşanan ekonomik kriz dolayısıyla yaptığı açıklamada ücret dengesinin korunması ve toplu iş sözleşmelerine değindi.

“Çalışan İşçilerin Satın Alma Gücü Günden Güne Erimektedir”

Başkan Yolcu, yaptığı açıklamada şunları ifade etti. “Ekonomik krizlerin neden olduğu yüksek enflasyonun etkisiyle kamu ve özel sektörde çalışan işçilerin satın alma gücü günden güne erimektedir. Ülkemizde sosyal devleti koruması, işyerlerinde ücret dengesini ve iş barışını sağlayarak örnek teşkil etmesi gereken işyerlerinin başında kamu işyerleri gelmektedir. Ancak, yaşanan yüksek enflasyon ve fiyat dalgalanmaları, farklı statülere ve toplu iş sözleşmesi yürürlük tarihlerine göre çalışanlar arasındaki ücret dengesini bozmakta ve işyerlerindeki huzuru kaçırmaktadır. Sendikamız TES-İŞ, kamu işyerlerinde (ücret dengesinin korunması, toplu iş sözleşmelerinin farklı enflasyon rakamlarına tabi olmaması için yürürlük tarihlerinin 1 Ocak’ta birleşmesini ve tüm kamu çalışanlarına refah payı verilmesini talep etmektedir. Sendikamız söz konusu taleplerimizin yerine getirilmesi için ilgili tüm kurumları resmi yazıyla bilgilendirmiş, basın açıklamalarıyla konuyu gündemde tutmuştur.” İfadelerine yer verdi.

Son olarak; Genel Başkanımız İrfan KABALOĞLU, taleplerimizi TÜRK-İŞ Kamu Koordinasyon Kuruluna taşımış, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün ATALAY başkanlığında oluşturulan heyetle birlikte 17.01.2024 tarihinde T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat IŞIKHAN’ı ziyaret etmiş ve böylece taleplerimiz Çalışma Bakanı nezdinde Hükümete sunulmuştur, diyen Başkan Yolcu, açıklamasına şu şekilde devam etti.

“Taleplerimizle ilgili süreç, TÜRK-İŞ üyesi ve kamuya muhatap diğer sendikalarla birlikte Konfederasyonumuz tarafından en üst düzeyde ve yakından takip edilmekte, gerekli girişimlerde bulunulmaktadır.  Bizler konuyu çalışma hayatının gündemine taşıyan sendikamız TES-İŞ’in ve Konfederasyonumuz TÜRK-İŞ’in yanındayız. Gerçek enflasyona göre işçi alacaklıdır. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Kamu işyerlerinde dengesizliğin önüne geçilmesi ve kamu işçisine nefes aldıracak ücret adaletinin sağlanması için dile getirdiğimiz taleplerimiz ise son derece yerinde ve haklı taleplerdir. Taleplerimizin kabul görmesini, Hükümetin kamu işyerlerinde huzuru ve iş barışını yeniden tesis edecek bu adımları en kısa sürede atmasını ümit ediyor ve bekliyoruz. Yaşasın TES-İŞ, Yaşasın Örgütlü Mücadelemiz! Üyelerimize ve Basınımıza saygıyla duyurulur.”

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA