SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Sivaslı Sporcular Muaythai Dünya Şampiyonasına Damga Vurdu

Bu biyografi 12 Ekim 2023 - 18:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivaslı Sporcular Muaythai Dünya Şampiyonasına Damga Vurdu

Antalya’nın Kemer ilçesinde 30 Eylül ile 08 Ekim 2023 tarihleri arasında gerçekleşen Muaythai Dünya Şampiyonası, 72 ülkenin katılımıyla gerçekleşti.

Türkiye’den katılım sağlayan sporcuların bu organizasyonda gösterdiği performans gözleri doldurdu.

Gerçekleşen Muaythai Dünya Şampiyonasına Sivas’tan 2 sporcu, uluslararası arenada Türkiye’yi en iyi şekilde temsil ederek büyük başarıya imza attılar.

Muaythai’de 91 kilogram üst gençler kategorisinde yarışan Furkan Alıcı, şampiyona boyunca gösterdiği performansıyla Dünya 2.’si unvanını alırken, rakiplerine karşı sergilediği hareketler ise dikkat çekici oldu. Tüm gözleri şampiyonada üzerine çeken Sivaslı Furkan Alıcı, Türkiye adına büyük bir başarıya imza attı.

Yine aynı şampiyonada 63.5 kilogram yıldızlar kategorisinde mücadele eden Sivaslı Fatih Gülhan’da gösterdiği performansıyla rakiplerini geride bırakarak Dünya Şampiyonu ünvanını elde etti. Genç yaşına rağmen gösterdiği üstün yeteneğiyle büyük bir başarıya ulaşan Fatih Gülhan, Türk sporunun geleceği için umut vaat eden isimler arasında yer alacağa benziyor.

Sporcuların bu büyük başarılarına ulaşmalarında emeklerinin karşılığını aldıklarını ifade eden Türkiye Muaythai Federasyonu Başkanı Ekrem Aris, genç sporcuların yoğun antrenman süreçlerinden geçtiklerini ve bu şampiyonada gösterdikleri performansın gurur verici olduğunu söyledi.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA