SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Fabrikanın Yüzüne Sergi Açtı

Bu biyografi 27 Eylül 2023 - 20:17 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Fabrikanın yüzüne sergi açtı. Akademisyen Heykel sanatçısı Sibel Armağan Benek, Seri Sonu sergisi ile farkındalık yarattı.

Sivas’ta Organize Sanayi Bölgesinde tekstil fabrikasının cam duvarlarına atıl duruma düşmüş kullanılmayan kıyafetleri sanat eserine dönüştürerek geri dönüşüme yönelik duyarlılık sergisi açtı.

Akademisyen Heykel sanatçısı Sibel Armağan Benek,  ikinci sergisi ile sanat severlerin karşısına çıktı.

Farkındalık yaratmayı amaçladığını ifade eden Benek,  Sergide, tuval üzerine fotoğraf baskılarının yanı sıra heykel formunda biçimlendirilmiş eski kıyafetlerinde yer aldığından bahsederek şunları ifade etti. “Seri Sonu” Adlı kişisel sergim ” Çöp Değil ” Adlı sergimin devamı niteliğindedir. Geri dönüşüme yönelik duyarlılık kazanma noktasında yine atıl duruma düşmüş kıyafetler sanat esere dönüştürülmüştür. Bu esnada hem atıkları sanat nesnesi ne dönüştürmenin mutluluğu hazzını yaşamaktayım, hem de yeni teknik denemeler de bulunarak sanatsal üslubuma çeşitlilik katmaktayım. Sergide yer alan her bir eser sahibi tarafından atıl hale getirilmiş ve birer hikâye si olan giysilerdir. Her biri , sahibinin karakterini, yaşantısını dokusuna işlemiştir. Dokuyu oluşturan her bir ilmek, duyguların anlatımında biçimlendirme konusunda heykel sanatımda bana farklı farklı olanaklar sağlamıştır.” ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA