SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Altın Eller Sivas’ta Buluştu

Bu biyografi 17 Ağustos 2023 - 1:58 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivas’ta Tarihi Kent Meydanında “Altın Eller Sivas’ta Buluşuyor” adlı ‘Geleneksel Türk El Sanatları Festivalinin açılışı gerçekleşti.

Geleneksel el sanatları ve Türk süsleme sanatlarının şehrimizde uygulamalı olarak tanıtılması amacıyla düzenlenen”Altın Eller Sivas’ta Buluşuyor” festivalinin açılışı gerçekleştirildi.

Bu yıl 3’ncüsü düzenlenen festivalin açılışına; Sivas Vali Vekili Şakir Öner Öztürk, Sivas Milletvekilleri Abdullah Güler, Hakan Aksu, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, il protokolü ve çok sayıda davetli katıldı.

Altıneller Sivas’ta Buluşuyor
Kültür ve Turizm Bakanlığı katkılarıyla, Sivas Valiliği, Sivas Belediyesi ve Sivas İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen “Altıneller Sivas’ta Buluşuyor 3” El Sanatları Festivali başladı.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Teoman Karaca, açılış konuşmasında, her sene düzenlenen Altın Eller Sivas’ta Buluşuyor Festivalinin üçüncüsünde bir aradayız. Burada zanaatkar ustalarımız el emeklerini festival boyunca sergileyecekler. Katkı sunan herkese teşekkür eder, tüm halkımızı festivalimize davet ediyorum. “dedi

Etkinlikte konuşan Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Bu festivalle el sanatlarımızın hak ettiği değeri ve ilgiyi görmesi, daha çok insanla buluşturup tanıtımlarının yapılmasını hedefliyoruz” dedi.

Açılışta katılımcılara hitap eden Vali Vekili Şakir Öner Öztürk ise, “Valilik olarak, geçmişten günümüze bir değer olarak ulaşan Sivas el sanatlarına sahip çıkıyoruz. El sanatlarının korunması, geliştirilmesi ve el sanatlarını icra eden ustalarımızın desteklenmesi ve ürettikleri ürünlerin turizme kazandırma gayreti içindeyiz. Festivalin düzenlenmesinde emeği geçen tüm kurum ve kuruşlarımıza teşekkür ediyorum. Cumhuriyet kenti Sivas’ta, tarihin, kültürün, medeniyet yolculuğunun doya doya yaşandığı unutulmaz hatıraların yaşandığı bir etkinlik olmasını diliyorum.” dedi.

Konuşmaların ardından ‘Geleneksel Türk El Sanatları Festivali’nin açılışı gerçekleştirildi.

Tarihi Kent Meydanında açılışı yapılan Sivas Altın Eller Festivaline Sivas’tan ve Ülkemizin farklı bölgelerinden 48 farklı sanat dalında 53 sanatçı katılım sağladı.

Festival 16-21 Ağustos tarihlerinde ziyaretçilerini ağırlayacak.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA