SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Sivas Yine Unutuldu

Bu biyografi 14 Mayıs 2023 - 9:19 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivas Yine Unutuldu. Seçim Öncesi Ordu Serbest Bölge İlan Edildi.

Sivas bekleye dursun, Sivas’ın komşusu Ordu ili Serbest Bölge olsun.

Sivas’ın tamamının cazibe merkezi seçim öncesi ilan edilmesi  Sivaslılar tarafından beklenirken, 14 Mayıs Seçim öncesi Ordu iline Serbest Bölge Kararı resmi gazetede yayınladı.

Sivas’ın tamamının cazibe merkezi ilan edilmesi seçim öncesi Sivaslılar tarafından beklenirken, 14 Mayıs Seçim öncesi Ordu iline Serbest Bölge Kararının resmi gazetede yayınlanması ile birlikte karar Sivas halkı tarafından Sivas’ın yine unutulduğu ve sahipsiz olduğunu birkez daha gözler önüne sermiş oldu.

 

 

 

Ordu’nun Ünye ilçesinde sınırları çizilen bir alan “Ordu Serbest Bölgesi” olarak ilan edildi. Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete’de yayımlandı. Ordu’nun Ünye ilçesi Cevizdere Mahallesi’ndeki 147 bin 442,92 metrekare alanın “Ordu Serbest Bölgesi” olarak ilanı kararlaştırıldı

Serbest bölgenin yatırımcıya faydaları sayesinde Ordu’yu yatırımcının daha fazla tercih edeceği gözlenirken, serbest bölgenin yatırımcıya faydaları ise şu şekilde.

Ordu’nun Ünye ilçesi Cevizdere mahallesinde 147 dönümlük arazi üzerine kurulması planlanan serbest bölge ile burada ki firmalar % 100 kurumlar vergisi istisnası,% 100 gelir vergisi istisnası, Muhtasar ödemesi muafiyeti, KDV muafiyeti, serbest kâr transferi, gümrük vergisi muafiyeti, KKDF muafiyeti ve ucuz enerji kullanımı gibi teşviklerden yararlanabilecek.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA