01:06 - İletişim Başkanı Duran, 2. İletişim Şûrası‘nın sonuç bildirgesini açıkladı
09:29 - Sivas Ticaret Borsası’nın Hizmet Kalitesi TOBB Akreditasyonu ile Tescillendi
23:16 - İl Koordinasyon Kurulu 2026 Yılı 3. Toplantısı Yapıldı
13:26 - Başkan Geçgel’den, Çağrı
13:06 - Başkan Özdemir, Üyelerin Taleplerini Ankara’da Görüştü
12:40 - Üç Bin Öğrenci Ayyıldız Camii’nde Buluştu
14:15 - Çamlıbel Tünelinde Çalışmalar Başladı
09:29 - İlçe Başkanları İstişare Toplantısı Gerçekleştirildi
08:26 - Sivas’ta Sigorta Acentelerinin Sorunları Masaya Yatırıldı
20:12 - Hafızlık Protokolü İmzalandı
Başkan Küçüker’den Ebeveynlere Çağrı
Başkan Küçüker, “Ebeveynlerimize çağrıda bulunuyoruz, çocuklarınızın göz ve görme sağlığını tehlikeye atmayın. Doğru bilgi güvenilir ürün için Optisyen Gözlükçünüze danışın”. dedi.
Başkan Küçüker, yaptığı yazılı açıklamada şunları ifade etti.
“Güneş tüm canlılar için yaşam desteği sağlar, D vitamini yapılımını temin eder. Çocuklar giyinik olarak haftada 2 saat, çıplak olarak haftada yarım saat güneşlenmelidir. Ancak saat 10:00 ile 16:00 arasında kesinlikle güneşlen-me-me- lidir. Güneşlenirken uygun giysiler, güneş gözlüğü ve geniş terekli bir şapka kullanımı yararlı olacaktır. UV radyasyonun cilt ve göz üzerindeki zararlı etkisini bilimsel olarak biliyoruz. UV radyasyonu etkisi kümülatiftir. İnsanlar tüm hayatları boyunca maruz kaldıkları UV radyasyonunun yaklaşık olarak %80 ‘ini 18 yaşına kadar almaktadır. Bu nedenle toplumların eğitiminin daha ilk yaşlardan itibaren başlaması, güneşlenme ve UV radyasyonundan korunma alışkanlıklarının kazandırılması halk sağlığı açısından çok önemlidir. Trafik sinyalizasyon renklerinin doğru algılanmasını sağlamaz. Kazalara can ve mal kayıplarına sebep olur.İşporta güneş gözlükleri 400 nm kadar UV radyasyonunu tutmaz. Hurda malzemeden yapıldığı için, alerji, tahriş, cilt kanseri yapar. Kolayca kırılır, göz yüz yaralanmalarına kaçak ürünler katma değer vergi kaybına sebep olur. Normalde karanlık ortamlarda göz bebeklerimiz büyür. Ve böylece daha çok ışık göz bebeklerimizden içeri sızar. Eğer % 100 ultraviyole koruyuculuğu olmayan işporta güneş gözlüğü kullanırsak, karanlık bir ortam oluşacağından, göz bebeklerimiz genişleyecek ve koruyuculuk oranı düşük olan bu camlardan geçen UV ışınları gözümüze zarar verecektir. Retinaya ulaşan zararlı UV ışık miktarı artacaktır.” şeklinde ifade etti.
Ebeveynlerin çocuklarına süs olarak aldıkları renkli işporta gözlükleri, çocuklarının gözlerine bilmeyerek çok büyük zarar vermektedir diyen Başkan Küçüker, “Ülkemizde optik ürün temininin tek yasal ve güvenli yolu, gözlükçünüzden satın almaktır. Güneş gözlüğü iki renkli cam ve çerçeveden ibaret değildir. Güneş gözlüklerinin koruyucu gözlük olarak sınıflandırılması, göz sağlığınızı koruyan bir ürün olma özelliğini ve gerçeğini ortadan kaldırmaz. Ebeveynlerimize çağrıda bulunuyoruz, çocuklarınızın göz ve görme sağlığını tehlikeye atmayın. Doğru bilgi güvenilir ürün için Optisyen Gözlükçünüze danışın”. Şeklinde açıklama yaptı.