18:50 - Sivas’ta Muzaffer Sarısözen Ortaokulu Açılıyor
15:09 - LÖSEV İYİLİKLER TIRI MARMARA BÖLGESİ’NDEKİ AİLELERİYLE BULUŞTU
12:35 - Başkan Demirgil’den, Öğrencilere Yemek
12:03 - Erbane Grubu, Gazeteci Hakan Bakar’ın Yayın Konuğu Oldu
10:11 - Eğitim Bir Sen’de, İlk Aday Mustafa Yıldırım
09:48 - “İmkânlarımız ve Yasal Çerçeve İçerisinde Sivasspor’un Her Zaman Yanındayız”
09:05 - “EARTH” Projesi Kapsamında Öğrenciler Dünyayı Geleceğe Hazırlıyor
14:43 - Sivasspor, STSO Meclis Gündeminde
08:01 - Aksu, Türk Kızılay’ın 158’inci kuruluş yıl dönümünü kutladı.
17:44 - Çevik, BBP’ne Katıldı
Başkan Eken, “bizim en büyük beklentimiz ve talebimiz, Demirağ OSB gibi Sivas 1. OSB, Gemerek ve Şarkışla OSB’nin de cazibe merkezi kapsamına alınmasıdır. Eğer bu gerçekleşirse Sivas’ın ihracat rakamı 1 Milyar dolara ulaşacaktır.” dedi.
Sivas’ta Eylül ayında yapılan ihracat önceki yılın aynı dönemine göre Yüzde 39,04 artışla 9 Milyon 309 Bin dolar olarak gerçekleşti.
Sivas Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Mustafa Eken, Demirağ OSB’nin üretime başlaması ve Sivas’ın tamamının cazibe merkezi kapsamına dahil edilmesiyle ihracatın 1 Milyar dolara çıkacağını söyledi.
2022 yılında ihracatta artışın devam ettiğini ifade eden TSO Başkanı Mustafa Eken, “Eylül ayında ihracatımız 9 Milyon 309 Bin dolara ulaştı. 2021 yılının Eylül ayında 6 Milyon 695 Bin dolar olan ihracatımız Yüzde 39,04 oranında arttı. Bu manada ihracatımızın artmasını sağlayan, her zaman gövdesini taşın altına koyan firmalarımızı, iş insanlarımızı kutluyorum” diye konuştu.
2022 yılının 3. Çeyreğinde toplam ihracat rakamının geçen yıla oranla Yüzde 30 oranında arttığına dikkat çeken Başkan Eken, “2021 yılının 9 aylık döneminde yapılan ihracatımız 54 Milyon 621 Bin dolarken, bu yıl bu rakam 70 Milyon 754 Bin dolara ulaşması bizleri mutlu etti. Sivas kabuğunu kırıyor ve ihracat pazarını geliştiriyor. Ancak bizim en büyük beklentimiz ve talebimiz Demirağ OSB gibi Sivas 1. OSB, Gemerek ve Şarkışla OSB’nin de cazibe merkezi kapsamına alınmasıdır. Eğer bu gerçekleşirse Sivas’ın ihracat rakamı 1 Milyar dolara ulaşacaktır. 1. OSB, Gemerek ve Şarkışla OSB’lerin de Cazibe Merkezine alınması için mücadelemizi ve taleplerimizi sürdürüyoruz. Sivas’ta işsizliği bitirmek için birlik ve beraberlik içerisinde çalışmaya devam edeceğiz. Şehrimizi hak ettiği yere hep birlikte çalışacağız” şeklinde konuştu.