SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Haksız Rekabet ile Sivas’ı İkiye Böldünüz”

Bu biyografi 24 Ağustos 2022 - 16:37 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Haksız Rekabet ile Sivas’ı İkiye Böldünüz”

Başkan Timuçin, “Sivas’ta 1.OSB’ye cazibe merkezi desteğinin verilmemesi iş dünyasında haksız bir rekabeti de ortaya çıkarmıştır.” dedi.

SOSAD Başkanı İsmail Timuçin,  OSB’de muhtarlarla bir araya geldi.

ESTAŞ fabrikası içerisinde yer alan eğitim kültür salonunda muhtarlara bir sunum yapan, SOSAD Başkanı İsmail Timuçin,  muhtarlara organize sanayi bölgesini tanıttıktan sonra iki konuda muhtarlardan destek istedi.

Başkan Timuçin, 1.OSB’de istihdam edilen işçi sayısının 10 bin 800 olduğunu, yeni yatırımlarla çalışan sayısının 5 bin kişi artacağını ifade ederek, şehrin gelişmesi ve yatırımların artması yönünde Sivas’ın ikiye bölünmemesi için cazibe merkezi olarak ilan edilen Demirağ OSB’nin yanı sına mevcut 1.OSB’nin de cazibe merkezi konumuna alınması gerekirdi, diyerek şunları ifade etti.

Türkiye’de cazibe merkezi ilan edilen illerde ilin tamamı cazibe merkezi ilan edilirken, Sivas’ta ise sadece Demirağ OSB’nin Cazibe merkezinden faydalanması iş dünyasını ikiyi bölmüştür. Geçmişten bugüne 1.OSB’ye yatırım yapan şehrin yükünü çeken 1.OSB’ninde cazibe merkezi kapsamına alınarak sanayiciler arasında yaşanan bu ikilik durumun düzeltilmesi için şehrin bütününü kapsayan çalışmanın yılsonuna kadar yapılarak çözüme kavuşturulması lazım. Ayrıca Sivas’ta 1.OSB’ye cazibe merkezi desteğinin verilmemesi de iş dünyasında haksız bir rekabeti de ortaya çıkarmıştır.” dedi.

Muhtarlara OSB’de üretim yapan ESTAŞ bünyesinde bulunan, Türkiye’nin en büyük cerrahi ve genel kullanıma uygun eldiven fabrikası ESTAŞ Gloves fabrikasını, yine OSB’de plastik kalıp ve gıda üzerine üretim yapan BİBET fabrikasını ve ASELSAN Hassas Optik fabrikası gezdirilerek fabrika faaliyetleri hakkında bilgiler verildi.

“BENİM DERDİM SİVAS’IN DAHA İYİ TEMSİL EDİLMESİ”

ASELSAN Hassas Optik fabrikasında muhtarları karşılayan ve muhtarlara fabrika hakkında bilgi veren ASELSAN Hassas Optik Yönetim Kurulu Başkanı Osman Yıldırım, “Optik Lens deyince artık Sivas’ın akla geldiği günleri yaşadığımız için mutluyuz. 500’e yakın çalışanı ile önceliğimiz Sivaslı gençleri burada istihdam ediyoruz. Yine diğer bir amacımız da dışarı giden gençlerimizi tekrar Sivas’a gelmelerini sağlamak. Bizlere büyük görevler düşüyor. Birlikte hareket edeceğiz. Sivas güçlü olursa ülke güçlü olur. Yine Şehri temsil eden kişilerin işleri güçlü olması lazım. İlişkileri iyi olan kişilerin Sivas’ı daha iyi temsil eder. Bugün Demirağ OSB olduysa Abdüllatif Şener den başlamak lazım. Geçmişten bugüne birçok kişinin emeği var. Benim derdim Sivas’ın daha iyi temsil edilmesi. Sivas’ın eksiğini gördüm kendimi de yeniledim. Onun için önümüzdeki günlerde STSO seçimlerinde meclis başkanı olarak seçildiğimde Ankara’dan Sivas’ı temsil edecek bir kişi olarak şehri daha da güçlendireceğiz. Yine önümüzdeki günlerde yaptığımız çalışmalar doğrultusunda Roketsan’ıda Sivas a getirecek çalışmalar içerisindeyiz. Üretmek lazım. Memleketimiz çok değerli. Ayrıca bana birçok yerde soruyorlar neden ziyaretler yapmıyorsun diye. Ben herkese bir telefon kadar yakınım. Kimin hangi derdi varsa her an arayarak çözüme kavuşturmaya çalışıyoruz. O yüzden işyerlerimi bırakıp çıkamıyorum. Şimdiki arkadaş işi olmadığı için 24 saat geziyor. Bizde İşlerimizi yürütmek ve takip etmek için ziyaretten ziyade işimizin başında oluyoruz. Sivas’a yatırım için çalışmalar yapıyoruz. Allah herkesin hakkında hayırlısını versin.” şeklinde konuştu.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA