20:00 - Sivas’ta Şehitler Anısına Futbol Müsabakası Düzenlendi
19:51 - Vekil Toy’dan, Sanatçı Görkem Sevindik’e Destek
19:49 - SBTÜ’de UYGULAMALI EĞİTİMDE GÜÇLÜ İŞ BİRLİĞİ
11:02 - SOSAD’tan Sanayi Odası Talebi
16:08 - Sivas’ta 2026 Kurbanlık Fiyatları Belli Oldu
11:28 - Polonyalı Uçuş Sporcusu Divrği Semalarında Uçuç Yaptı
17:53 - “Erken tanı ve erken müdahale önemli”
12:37 - Emlakçılar Birliği Başkanı Çayır’dan ruhsat ve arsa tepkisi
Karasu, “Bilim ve Kültür Merkezi bir an önce kapatılmalı, Madımak Utanç Müzesi’ne dönüştürülmelidir. Hak, hukuk, adalet arayışımızın en önemli noktalarından biri Madımak Katliamı’dır.”dedi.
CHP’li Karasu’dan 2 Temmuz açıklaması: Sivas’ın ışığı sönmeyecek
CHP Parti Meclisi Üyesi ve Sivas Milletvekili Ulaş Karasu, 2 Temmuz 1993 Madımak Katliamı’nın 29. yıl dönümünü nedeniyle açıklamalarda bulundu.
Karasu, “2 Temmuz 1993 günü 33 aydınımızın, cumhuriyetin temellerinin atıldığı, Pir Sultan’ın, Aşık Veysel’in yetiştiği topraklarda, Sivas’ta vicdanları kararmış bir güruh tarafından katledilmesinin üzerinden tam 29 yıl geçti. 29 yıldır bu toplumsal acı, ülkemizin üzerinde kara bir leke olarak durmaya devam etmektedir” dedi.
“2 Temmuz başlı başına Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının kurduğu Türkiye Cumhuriyeti’nin yıkılmasına dönük gerici bir kalkışmadır” diyen Karasu, “O gün ‘Cumhuriyet burada kuruldu, burada yıkılacak’ sloganı atanları biz Menemen’den, Maraş’tan tanıyoruz. İskilipli Âtıflardan, fesli saray tarihçilerine kadar uzanan ve bugün de devam eden cumhuriyet düşmanlığı, 2 Temmuz günü Sivas’ta cumhuriyetimizi, laikliği ve demokrasiyi hedef almıştır. O gün Türkiye, yeniden Orta Çağ’ın karanlık zihniyetine hapsedilmeye çalışılmıştır. Orada Alevi’si Sünni’si, Hıristiyanı, ozanı, sanatçısı, şairi, emekçisi katledilerek yüzlerce yıldır bu coğrafyada ekilen barış ve kardeşlik tohumlarına darbe vurulmak istenmiştir” şeklinde konuştu.
Bugün de bu toplumu inanç üzerinden, etnik kimlik üzerinden ayrıştırmaya çalışan bir siyasi iktidarla karşı karşıya olduklarını belirten Karasu, “Ama şunu bilin ki bugün Anadolu, Suriye olmuyorsa, Irak olmuyorsa, Yemen olmuyorsa bunu cumhuriyete, cumhuriyetin kurucularına ve başta da Mustafa Kemal Atatürk’e borçludur” ifadelerini kullandı.
Madımak Oteli’nin yerine yapılan Bilim ve Kültür Merkezi’nin kapatılması gerektiğini söyleyen Karasu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Bilim ve Kültür Merkezi bir an önce kapatılmalı, Madımak Utanç Müzesi’ne dönüştürülmelidir. Hak, hukuk, adalet arayışımızın en önemli noktalarından biri Madımak Katliamı’dır.
Hasret Gültekinleri, Muhlis Akarsuları, Behçet Aysanları ve nicelerini katleden karanlık, aydınlığa çıkmadan Türkiye’de gerçek anlamda demokrasiden söz edilemez.
Bu vesileyle Madımak Katliamı’nda hayatını kaybeden canlarımızı bir kez daha saygı ve rahmetle anıyorum. Sivas’ın ışığı sönmeyecek” ifadelerine yer verdi.