20:38 - TBMM’de Aşık Veysel’i Konuştu
20:32 - “Adı Asırlar Boyu Unutulmayacak Bir Çınar Olmuştur”
14:52 - “Camlarda antirefle kullanmanın doğru ve yararlı bir uygulama olduğunu göstermiştir”
14:38 - Başkan Sümbüloğlu, “Vakit Dayanışma Vakti”
14:11 - SİVASLILAR İFTAR SOFRASINDA BULUŞTU
13:52 - Vali Şimşek, “Birleştirici yönüyle toplumda büyük etki bırakmıştır”
12:35 - CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Ön Seçiminde Üye Olmayanlar da Oy Kullanabilecek
16:33 - Fehmi Taştan’dan Yeni Açıklama
12:43 - CHP Sivas İl Başkanlığı, İftar Yemeği Düzenledi
20:10 - Sivas’ta Sokak Hayvanları İçin Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor
Başkan Temiz, “Eğitimde şiddetin önlenmesi için önleyici tedbirlerin yanı sıra, caydırıcı uygulamalar getirilmesini istiyoruz. Bu yönde, Eğitimde şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasını sağlayan yasanın biran önce çıkmasını istiyoruz.” dedi.
Sivas Merkez Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu Müdürü ve okul personelinin geçtiğimiz günlerde okulda darp edilmesine yönelik Eğitimciye şiddet konusunda Eğitim sendikaları bir araya gelerek okul bahçesinde ortak bir basın açıklaması yaptı.
Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu bahçesinde yapılan basın açıklamasını Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Başkanı Halil İbrahim Temiz, okudu.
Başkan Temiz, “Öncelikle Eğitim-Bir-Sen Sivas 1 Nolu Şube Olarak Eğitim çalışanlarının şiddete maruz kalmasını nefretle kınıyoruz. Sivas Merkez Reşat Şemsettin Sirer İlkokulu Müdürümüz ve okul personeli, 10 Haziran 2022 cuma günü saat 16:30 sıralarında öğrenci velisi tarafından okul bahçesinde öğrencilerin gözü önünde darp edilmiştir. Olay sonrasında okul müdürü ve personeli darp raporu almıştır. Okul müdürü ve personeline geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Şiddeti nefretle kınıyor, reddediyor, telin ediyoruz. Sesimize ses veren birlikte basın açıklaması yapma nezaketi gösteren Sivas’taki eğitim sendikası başkanlarına teşekkür ediyorum. Eğitimciye şiddet konusunda bütün eğitim çalışanlarının yekvücut bir şekilde dimdik ayakta olduğunu tüm Türkiye kamuoyuna ilan ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.
Son yıllarda üzülerek şahit oluyoruz ki, öğretmenlerimize ve eğitim yöneticilerimize yönelik şiddet vakaları artık sıradanlaşmış durumdadır. Gün geçmiyor ki, bu konuda gerek sözlü gerekse fiili şiddete mazur kalan bir eğitimci haberiyle karşılaşmayalım diyen Temiz, şöyle devam etti. “Toplumsal, kültürel ve tarihsel olarak “Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum” ilkesinin hakim olduğu bir geleneğe sahibiz. Hal böyle iken, öğretmene yönelen şiddete karşı toplum olarak karşı çıkmak hepimizin ödevidir. Ama bu konuda birer ebeveyn olarak, bu geleneğin ve toplumun saygın birer üyesi olarak hep birlikte bu mücadeleyi yürütmeliyiz. Eğitimciye yönelen şiddetin örf ve adetlerimize, hukuk düzenimize ve milletimizin tüm dünyaya örnek uygulamalarına ters düştüğünün altını bir kez daha çizmek istiyorum. Başta Eğitimcilerimize yönelen şiddet eylemleri olmak üzere her türlü şiddeti kınıyorum. Eğitim, şiddeti ortadan kaldırılacak bir enstrüman olarak nitelendirilirken; şiddetin, eğitimi ve eğitimciyi tehdit ve tahdit eder boyuta ulaşması, geleceğimizi tehlikeye sokacak boyuta doğru tırmanıyor olması, acil ve köklü çözüm bulmayı zaruri hâle getirmektedir. Eğitimcilere ve kamu çalışanlarına yönelik şiddet hadiseleri üzerine ciddi idari ve hukuki tedbirler ivedilikle alınmalıdır. ‘’Öğretmenlik Meslek Kanunu’’ çıkmasına rağmen Eğitimciye Şiddet konusu ile ilgili hiçbir maddenin olmaması bizleri üzmüştür. Ama meslek kanununa Eğitimciye şiddet ile ilgili madde eklenmesi yönünde çalışmalarımız ve mücadelemiz devam edecektir. Psikolojik danışmanlık hizmetlerinin etkin hale getirilmesi, disiplin yönetmeliklerinin yetersizliklerinin giderilmesi, okullarda güvenlik önlemlerinin alınması vs. gibi düzenlemelerin yanı sıra hepsinden öncelikli olarak öğretmenlerin itibarının artırılmasına yönelik tedbirlerin alınması kaçınılmazdır. Öğretmene verilen değer hususunda öğrenci ve ailelerin bilinçlendirilmesi, öğretmene şiddet vakalarının önünün alınması anlamında gözden kaçırılmaması gereken hususların başında gelmelidir. Eğitimcilere yönelik şiddet olayları vuku bulduğunda, sorumluluk makamlarını işgal edenlerin kınama mesajlarını tabii ki olumlu buluyoruz. Ancak, yetki sahibi olanların, sadece kınamakla yetinmesini bir zafiyet olarak gördüğümüzü ve kendilerinden daha somut adımlar atmalarını da beklediğimizin bilinmesini istiyoruz. Eğitim-Bir-Sen olarak, Eğitimde şiddetin önlenmesi için önleyici tedbirlerin yanı sıra, caydırıcı uygulamalar getirilmesini istiyoruz. Bu yönde, Eğitimde şiddet uygulayanların tutuklu yargılanmasını sağlayan yasanın biran önce çıkmasını istiyor, şiddet uygulayanların tutuklu yargılanması konusundaki çağrımızı yineliyoruz. Eğer kalıcı önlemler alınmazsa yarın çok geç olabilir.” Şeklinde ifade etti.