20:52 - Başkan Doğan“Yetkililer Derhal Bu Mağduriyeti Giderecek Adımları Atmalıdır”
20:29 - “Gelin, Hep Birlikte, Tüm Dünyaya Örnek Olalım”
11:09 - “Hiç Kimse Görevi Gereği İşini Yapan İnsanlara Hakaret Edemez”
16:34 - Ahmet Sula “İnsana Yolculuk” Adlı Söyleşisi İle Sivas’taydı
21:31 - “Kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer alması sağlanmalıdır”
21:24 - Toy’dan Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
16:47 - Demokrat Eğitimciler Sendikası Sivas Şube Başkanı Servet Ünsal Oldu
09:52 - “Normal doğumla dünyaya gelen bebekler daha zengin mikrobiyotaya sahip”
14:11 - Sivas’ta 1-7 Mart Muhasebeciler Haftası Kutlamaları Başladı
09:07 - Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Hastanesi Çocuk Acil Servisi Yeniden Hizmete Başladı
Başkan Peker, “Sivas’taki işsizliğin çözümü TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğüdür. Yük Vagonu imal ve tamirat İşi verildiği takdirde 2000 kişiye iş alanı açılacaktır.” dedi.
Ulaştırma ve Demiryolu Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, Sivas’ta TÜRESAŞ’ın tam donanımlı çalışması gerektiğini söyledi.
TÜRESAŞ hakkında açıklama yapan Başkan Peker, şunları söyledi. “Geçtiğimiz günlerde TÜRASAŞ Sivas Bölge Müdürlüğünde 100 adet imal edilecek Sggmrs tipi Platform vagonların 10 adedi teslim edilmiştir. Defalarca söyledik şimdide söylüyoruz; İstisnasız Yük vagonu imali ve tamiratının yapım merkezi Sivas TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü’dür Siyasilerimiz gerekli desteği vermesi halinde bu rakamlar 500’e 1000’e çıkacaktır. Yeter ki destek verilsin. Özel Sektör asla TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğünün yaptığı kalitede vagon üretimini yapamaz. Çünkü yeterli ekipmanı deneyimli personeli ve amortismanı vardır. TÜRASAŞ’ın tarihinde 2000 Vagon imalatı vardır. İsteyen kayıtlara bakabilir. 400 bin m2 Toplam alanı 110 bin metre’ kare kapalı alana sahip olan alanında başka bir Kurum yoktur. Bu bağlamda TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğünün İşçisine Memuruna ve Tüm çalışanlarına ayrıca teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.
TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğü Sivas’ın can damarıdır. Bu damarı kimsenin kesmesine izin vermeyeceğiz diyen Bakan Peker açıklamasına şu şekilde devam etti. “Ulaştırma Bakanlığından ricamız TCDD’nin Tamir ve İmal edilecek Vagonların TÜRASAŞ’a verilmesidir. Kurumu Küçülterek atıl duruma düşürerek Sivas’a en büyük zarar verilir. Ulaştırma Bakanlığına Bölge Müdürlüğünün Tekrar Genel Müdürlüğe dönüştürülmesi için acilen çalışma başlatılması gerektiği noktasına fikir ve önerilerimizi yazılı olarak istemiş bulunmaktayız. Ayrıca Sayın bakandan Randevu talep ederek konuyu brifing şeklinde gözler önüne sereceğiz Tüm siyasilerimiz bütün işlerini bir kenara bir süre bırakarak TÜRASAŞ’a destek olmaya davet ediyoruz. İşsizliğin Tüm ülkemizde kangren olduğu gibi Sivas’ta da olduğu bir gerçektir. Sivas’taki işsizliğin çözümü TÜRASAŞ Bölge Müdürlüğüdür. Yük Vagonu imal ve tamirat İşi yerildiği takdirde 2000 kişiye iş alanı açılacaktır. Şu anda Sivas Piyasasına 15 milyon TL sıcak para akıtan Kurumu lütfen el birliği ile destekleyelim. TÜRASAŞ biterse Sivas valisi olan Köy olur. TÜRASAŞ’ı kimse bitiremez, buna asla izin vermeyiz.” şeklinde ifade etti.