SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Zara’da Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı Gerçekleşti

Bu biyografi 10 Nisan 2022 - 2:59 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Zara’da 2 Gün süren Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı sona erdi.

Zara Sanayici ve İş İnsanları Derneği (Zasiad) tarafından Zara’da Belediye Konferans Salonunda düzenlenen ve iki gün süren “Zara Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı” sona erdi.

“Zara Tarım ve Hayvancılık Çalıştayı”nda İlk gün protokol konuşmaları ile başladı.

Çalıştayda konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, “Eğitim konusunda geçmiş yıllarda ilçelerimizde çalıştay düzenledik, ama tarım ve hayvancılık alanında ilçe düzeyinde ilk defa Zara’da çalıştay düzenleniyor. Zara’nın tarım ve hayvancılığını harekete geçirecek fikirlerin ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu anlamda çalıştayları çok önemsiyorum. Sivas’ımız tarım ve hayvancılık alanında güçlü bir potansiyele sahip, bu tarz çalışmalar çok kıymetli. Arıcılıkta söz sahibi olan Zara’nın tarım ve hayvancılığının her alanda da marka olması için her fikir önemli. İş insanlarımızın da bunu önemsiyor olması çok güzel.” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından iki gün süren çalıştayda; Tarım ve Orman Bakanlığı Bahri Dağdaş Uluslararası Tarımsal Araştırma Enstitüsü, Müdürlüğü, Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Erzincan İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Orser Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşu, Cumhuriyet Üniversitesi Veterinerlik Bölümü, ile Sivas Bilim Teknoloji Üniversitesi Tarım ve Teknolojileri Bölümü yetkilileri tarım bitkileri birimi yöresel tohumlar, tarla bitkileri ve bahçe bitkileri birimi, meyve ağaçları budaması, aromatik bitkiler, bitki sağlığı, meyvecilik, organik ve iyi tarım uygulamaları, organik arıcılık, hayvancılık işletmelerinde kurulum ve yönetimde hatalar, Türkiye ve Sivas belgesindeki hayvan varlığı, bal arılarında görülen hastalıklar, sebzeciliğin bioteknolojide kullanım alanları konularında katılımcılara bilgilendirme yaptılar.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA