14:58 - Şehit Aileleri ve Gazilerine Sağlık Hizmetlerinde Öncelik
13:16 - 3 Çeşit Yemek 40 TL
16:57 - Mezun Olduğu Okulda Öğrenciler İle Bir Araya Geldi
09:32 - “Muhsin Yazıcıoğlu’na İnanan İnsanlar Bu Dosyayı Kapattırmayacaklar”
16:00 - “Ülke Olarak Hızla Yoksulluğa Sürükleniyoruz”
15:34 - Başkan Sümbüloğlu, “AKP, Koltuk Kavgaları İle Gündemden Düşmüyor”
10:15 - Sivas-Ankara Arası YHT Bileti 790 TL Oldu
15:49 - Sivas’ın Hafik İlçesi Doğalgaza Kavuştu
18:07 - Başkan Uzun, “Zam İçin En Erken Şubat Ayı”
17:49 - “Geçmişte Yaşanan Acılardan Ders Alınması Gerektiğini Hatırlatıyoruz”
Öncü Kütüphane
Şems-İ Sivasî İl Halk Kütüphanesi Türkiye’de Öncü Kütüphane
Kaburcuk, “Türkiye’deki tüm Halk Kütüphaneleri içinde öncü konumunda bulunan Şems-İ Sivasî İl Halk kütüphanemiz 2021 yılında da hem kültürel ve sosyal etkinlik sayıları hem de kullanıcı sayıları olarak en ön sırada yer almaya devam edecektir.” dedi.
Şems-İ Sivasî İl Halk Kütüphanesi Müdürü Serhan Kaburcuk, kütüphanedeki yapılan çalışmalar hakkında şu bilgileri verdi.
Kaburcuk, Türkiye’de bulunan tüm Kütüphaneler pandemi sebebiyle kısıtlı hizmet vermekteydi. Aşının yaygınlaşması ve toplumsal bağışıklığın artması sebebi ile ülke genelinde kısıtlamaların kaldırılması ile Şems-i Sivasî İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü olarak Sivas Valiliğimizin 1 Kasım 2021 tarihli olurlarıyla tekrardan pandemi öncesi gibi 7 gün 24 saat hizmet vermeye başladık.
Kütüphanemiz Çocuk Bölümünde Okul Dışı Öğrenme Ortamlarından Kütüphanede Atölye Eğitimi projesi kapsamında DAP destekli atölyeler oluşturuldu ve bu atölyelerde çocuklarımıza ücretsiz her gün atölye eğitimleri verilmektedir. Kasım ayında toplam 53 atölye etkinliği yaparak yaklaşık 500 civarı çocuğumuz bu eğitimlerden istifade etmesini sağladık. Ayrıca her Cuma Konferans Salonumuzda Çocuklara yönelik ücretsiz Sinema Etkinliği düzenliyoruz.
Önümüzdeki günlerde Atölye çeşitliliği artıracağız. Bu amaçla Matematik Atölyesi ve Maker Atölyesinin kurulumunu tamamladık.
Ayrıca kütüphanemize ait Gezici Kütüphane aracımız ile kütüphane ve kitap hizmetinden uzak kalan köylerimize de hizmet veriyoruz. Aylık 16 köyümüze kitap ve kütüphane hizmeti vermeye devam ediyoruz.
Kütüphane Müdürlüğümüze bağlı ilimizin farklı mahallelerinde 3 adet çocuk kütüphanemiz mevcuttu. Bu şube kütüphanelere bir de bu ay içinde Esentepe Bölge millet Bahçesi içinde kütüphane ekleyerek hizmetimizi artırmaya devam ediyoruz.
Kütüphanemiz içinde bulunan Sergi ve Konferans Salonunu da ilimizin resmi kurum okul ve derneklerine ücretsiz tahsis ediyoruz.
Kütüphanemiz ilimizin hem sosyal hem kültürel olarak eksikliğini gidermek için elinden geleni yapmakta ve yapmaya devam etmektedir.
Türkiye’deki tüm Halk Kütüphaneleri içinde öncü konumunda bulunan kütüphanemiz 2021 yılında da hem kültürel ve sosyal etkinlik sayıları hem de kullanıcı sayıları olarak en ön sırada yer almaya devam edecektir.” ifadelerin kullandı.