SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Biz Bu Görevleri Allah Rızası İçin Yapıyoruz”

Bu biyografi 04 Aralık 2021 - 14:09 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başkan Eken, “Biz bu görevleri Allah rızası için yapıyoruz. Şehirdeki iş insanlarının ne zaman nerede bir derdi sıkıntısı oldu ise her zaman yanlarında olduk. Doğru bildiğimiz ne ise o yolda ilerledik. Kimseden rol çalmadık.” dedi.

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası’nın 120. kuruluş yılı nedeniyle Muhsin Yazıcıoğlu Kültür Merkezi’nde ödül töreni düzenlendi.

Programa, Vali Salih Ayhan, Sivas Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Milletvekili Semiha Ekinci, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, STSO Başkanı Mustafa Eken, STB Başkanı Abdülkadir Hastaoğlu, Sivas’tan, çevre illerden ve ilçelerden gelen oda başkanları ve çok sayıda iş insanı katıldı.

Programda; STSO Başkanı Mustafa Eken, TOBB Başkanı. Rifat Hisarcıklıoğlu, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekili Semiha Ekinci ve Vali Salih Ayhan, birer konuşma yaptı.

 EKEN, “KİMSEDEN ROL ÇALMADIK”

Sivas Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mustafa Eken. STSO’nın 120. Yıl dönümü programında, “Gelişim değişimle başlar dedik ve odamızın kapılarını ardına kadar herkese açtık. Şehirdeki iş insanlarının ne zaman nerede bir derdi sıkıntısı oldu ise her zaman yanlarında olduk. Doğru bildiğimiz ne ise o yolda ilerledik. Kimseden rol çalmadık. Pandemi döneminde 30 milyon kredi verildi. Üyelerimizin Banka ile yaşanan sorunları bire bir görüşüldü ve çözüldü. Sivas’ın birliğini beraberliğini bozmaya çalışanlara fırsat vermeyeceğiz. Bugüne kadar benim ve arkadaşlarımızın boğazından tek kuruş geçmedi ne maaş ne de huzur hakkı. Biz bu görevleri Allah rızası için yapıyoruz. Buralar hepimize emanet ama şunu söylemek istiyorum, hep hayal ettim, çok şükür oldu. Benim tek bir hayalim daha var, oda inşallah görev yaptığım süre içinde Sivas’ta tek bir işsiz kardeşimin kalmaması. Sivas’a getireceğimiz yatırımlarla bunu sağlayacağımıza inancım tamdır.” İfadelerine yer verdi.

 HİSARCIKLIOĞLU, “BİR OLALIM BİRLİK OLALIM”

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, farklılıklarımız olabilir ama yeter ki kardeş olduğumuzu unutmayalım. Bir olalım birlik olalım sözleriyle başladığı konuşmasında, Sivas’ın cazibesinin arttığını hepimiz görmekteyiz. Sivas’ın geleceği de, geçmişi gibi parlak olacak inşallah. Bunun için de, Karadeniz ile Akdeniz’i, Sivas üzerinden bağlayacak yol bitirilmeli. Bu sayede Sivas denize bağlanacak, limana kavuşacak. Sivas’ın ihracat yapması da kolaylaşacak. Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattı da artık tamamlanmalı. Böylece Sivas, hem kuzeyi ve güneyi, hem de doğuyla batıyı birbirine bağlayan merkez haline gelmeli.” Şeklinde konuştu.

 BİLGİN, “YATIRIMCILARIMIZIN HER DAİM YANINDAYIZ”

Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, “Ticaret ve iş insanının mutlu olduğu şehirler mutlu şehirlerdir. Ortak akıl ve istişare ile hizmet etmeye devam ediyoruz. Dönemimizin en güzel projesi ortak akıl ile bir arada olup birlikte hareket etmektir. Bizlerde Sivas’ın kalkınması için emek veren yatırımcılarımızın her daim yanındayız.” şeklinde ifade etti.

 EKİNCİ, “SİVAS HER GEÇEN GÜN GELİŞİYOR”

Sivas AK Parti Milletvekili Semiha Ekinci, “Her geçen gün Sivas’ın gelişmesi ve büyümesi için çalışmalarımız devam ediyor.” ifadelerini kullandı.

AYHAN, “ŞEHRİMİZİ HEP BİRLİKTE YARINLARA HAZIRLIYORUZ”

STSO’nun istihdamda önemli rol üstlendiğini, ifade eden Sivas Valisi Salih Ayhan, “1. OSB ve Sivas’ımızın yakın gelecekte ekonomik konumunu belirleyecek Demirağ OSB ile şehrimizi hep birlikte yarınlara hazırlıyoruz. İlimizi ilgilendiren her konuda iş ve güç birliği yapıyoruz” dedi

 Konuşmaların ardından 60 ve 40 yıllık üyelere, gelir, ihracat ve  kurumlar vergisi rekortmenlerine ödülleri takdim edildi.

Ticaret ve Sanayi Odası’nın 120. Yıl Dönümü Pastası’nın kesilmesinden sonra ise program toplu fotoğraf çekiminin ardından, AB Bilgi Merkezi ve AB Türkiye Delegasyonunun katkılarıyla Dünya İnsan Hakları Antakya Medeniyetler Korosu konseri ile son buldu.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA