14:06 - “Düzenli Göz Muayenesi Genel Sağlık Bakımının Bir Parçasıdır”
13:53 - Onvo Antalyaspor Maçının Hazırlıkları Başladı
13:34 - Halkçı Liseliler Proje Okul Atamalarına Tepki Gösterdi
13:11 - Tuğut, Normal Doğum Hakkında Bilgi Verdi
10:11 - STSO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI
09:36 - SCÜ Turizm Fakültesi “Tam Akreditasyon” Belgesi Almaya Hak Kazandı
19:55 - “İlimizi Ülkemize ve Dünyaya Tanıtmak İçin Çalışıyoruz”
18:54 - Net Global Sivasspor 1-3 Fenerbahçe
Köksal, “İki yıldır okulların açılmasını bekleyen servisçi, kırtasiyeci, okul kantini işletmecisi başta olmak üzere eğitim sektörüne doğrudan ve dolaylı yoldan hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarımız, yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeniyle büyük mutluluk yaşıyor.” dedi.
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, okulların uzun bir aradan sonra tekrar açılacak olmasının öğrenciler kadar esnafı da sevindirdiğini söyledi.
Pandemi nedeniyle 2 yıldır ara verilen yüz yüze eğitimin 6 Eylül itibariyle başlayacak olması durgun olan esnafı da hareketlendirdiğini ifade eden Sesob Başkanı Beşir Köksal, “Esnaf ve sanatkarlarımız pandemi sürecinde çok mağdur oldu. Okulların da kapalı olması özellikle bazı sektörlerimizi çok etkiledi. Milli Eğitim Bakanımız Prof. Dr. Mahmut Özer’in okulların 6 Eylül itibariyle yüz yüze eğitime başlayacağını açıklaması, esnafımızı da memnun etmiştir. İki yıldır okulların açılmasını bekleyen servisçi, kırtasiyeci, okul kantini işletmecisi başta olmak üzere eğitim sektörüne doğrudan ve dolaylı yoldan hizmet veren tüm esnaf ve sanatkarlarımız, yüz yüze eğitimin başlayacak olması nedeniyle büyük mutluluk yaşıyor.
Okulların açılması, kırtasiye alışverişleri, önlükler, formalar, çantalar, ayakkabı, temizlik ürünleri, ulaşım hizmetlerinde faaliyet gösteren esnafımızı da yakından ilgilendiriyor. Yapılacak olan alışverişler piyasanın hareketlenmesine ve esnafın da iş yapabilmesi açısından büyük önem arz ediyor” dedi.
ESNAF BORÇLARINI ÖDEYEBİLECEK
Sivas Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Beşir Köksal, okullarla bağlantılı olarak çalışan esnafların, iki yıldır okulların kapalı olması nedeniyle iş yapamadığını, borçlarını ödeyemediğini dile getirerek, “Bazı sektörlerdeki esnaflarımız, yüz yüze eğitimin başlamasını dört gözle beklemektedir. Okulların açılmasıyla servisçi, kantinci, kırtasiyeci başta olmak üzere bağlantılı çalışan esnaflarımız yapılacak alışverişlerle kira, fatura, vergi, sosyal güvenlik gibi birikmiş borçlarını ödeyebilecekler. Kredi çekerek ayakta durmaya çalışan esnaflarımız yüz yüze eğitimin başlaması ile birlikte birikmiş kredi borcunu ödeme imkanına da kavuşacak.
Okul öncesi ve sonrasında velilerimizin yapacağı okul alışverişleri esnafımızın rahat bir şekilde nefes almasını sağlayacak” diye konuştu.
Sesob Başkanı Köksal, yeni eğitim öğretim yılının öğrenciler, veliler ve öğretmenler için hayırlı olmasını temenni etti.