SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Zara Halkı Kaz Gölüne Sahip Çıktı

Bu biyografi 10 Ağustos 2021 - 15:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Zara Kaz Gölü Sulak Alanına Yöre Halkı Sahip Çıkıyor.

Bölgeye Maden Ocağı yapılmasın diyen bölge halkı Zara Kaz Gölü Sulak Alanında toplanarak seslerini yetkililere duyurmaya çalıştılar

.Sivas’ın Zara İlçesi sınırlarında yer alan Zara Kaz Gölü Sulak alanının yok olmaması için bir araya gelen Yöre halkı kaz Gölü etrafına yapılması planlanan patlatmalı kalker ocağının bölgede açılmaması için eylem yaptılar.

Kaz Gölü için yapılan eylemde Yöre halkı kaz Gölü ünün yok olmasına izin vermeyiz, şeklinde slogan attılar

Eylemde yapılan konuşmalarda STK başkanları, Oda Başkanları ve Muhtarlar göle sahip çıkmak için bir araya geldiklerini ifade ederek şunları söylediler.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek burada yaptığı açıklamada,” Bugün burada toplanmamızın amacı koruma altına alınmış mevcut üzerinde bulunduğumuz Kaz gölü bugün birkaç tane parası olan kendini bilmedik müteahhitlere peşkeş çekilerek gördüğümüz bu dağlara 3 bölgeye mermer ocağı açılacağı haberini aldık. Bu olayın bizim bölgemiz için vahim bir olay olduğunu biliyoruz. Bugün sesimizi duyurmak için burada toplanmış bulunmaktayız. Bizlerden çocuklarımıza, geleceğimize bir şeyleri bırakmamız için bugün burada sahip çıkmamız gerek arkadaşlar. Bugün biz sahip çıkmazsak yarın bizim çocuklarımız bizlere beddua ederler. Kaz gölü sulak alan statüsünden kaldırılmak, taş ocaklarına izin vermek, bize buradan gidin demek, buna razı olmayacağız’’ dedi.

Zara Vakfı Başkanı Adnan Şimşek yaptığı konuşmada “Türkiye Cumhuriyetinin 86 tane sulak alanından bir tanesi de Kaz gölümüzdür. Zara’mızda iki tane koruma altında bulunan göl vardır birisi Tödürge gölü birisi Kaz gölüdür. Bugün burada toplanmamızın gayesi burada bir taş ocağı açılacak. Taş ocağı kalker ocağı tabi ki yöremize faydalı, devletimize faydalı, bir şey olsa tabi buna bizlerde sessiz kalırız. Ama açılacak taş ocağı buradan geçecek olan Sivas hızlı treninin altına serilecek dendi fakat bu mıcır oraya uygun bir mıcır değil. Bu 50 senelik bir proje yani buradaki rezerv 50 senelik. Bu proje başladığı zaman şayet sizler sesinizi yüksek sesle hükümetinize duyurursanız hükümetimizde buna tabi ki duyarlı olacaktır. Sayın milletvekillerimiz, bakanlarımız ve Cumhurbaşkanımız sesinizi duyacaktır. Bizler yöremizin gelecek kuşaklara aktarılmasını istiyoruz daha sağlıklı bir biçimde’’ şeklinde konuştu.

Gümüşçevre köyü Muhtar Bekir Yener “ Gümüşçevre’ nin gelir kaynağı Kaz gölü, çaş ve civarıdır. biliyorsunuz ki bizim hayvancılıkla uğraştığımızı ve geçim kaynağımızın bu bölge olduğunuzu hepiniz biliyorsunuz. Eğer bu bölge elimizden alınırsa emin olun ki Gümüşçevre köyü tarihten silinir. Hayvancılık biter. Benim köyümün gelir kaynağı tamamen sıfırlanır. Onun için biz sonuna kadar ölümüne kadar varız. Ne gerekiyorsa Gümüşçevre köyü olarak hepinizin yanındayız’’ şeklinde ifade etti.

 

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA