SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Kuraklıktan Zarar Gören Çiftçiler Destek Bekliyor

Bu biyografi 07 Temmuz 2021 - 13:07 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Başkan Şimşek: “Kuraklık için henüz resmi adım atılmadı” dedi.

Zara Ziraat Odası Başkanı Zeki Şimşek, yaptığı açıklamada “Kuraklıktan zarar gören çiftçilerimiz için daha önce bir rapor yayınlayarak çiftçilerimiz adına zararlarının giderilmesi için talepte bulunmuştuk. İlçemizdeki hasarın büyük ölçüde olduğunu çiftçilerimize dekar başına 200 TL ödenmesi gerektiğini ve borçlarının faizsiz olarak ertelenerek taksitlere bölünmesini talep etmiştik. Odalarımızın ve Türkiye Ziraat Odalarının taleplerine istinaden Çiftçilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından borçların erteleneceği, dekara 100 TL destekleme verileceğine dair açıklama yapılmasına rağmen henüz resmi bir adım atılmadı.

İlçemizde doğal afetten dolayı ekmiş olduğu ürünü hasar görmüş olan çiftçilerimiz yazılı olarak İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğüne bildirdiler. Bizde hasar tespit komisyonu olarak hasar tespitlerini yaparak gerekli yerlere bildirdik.

Oda Başkanı Şimşek “Bizim talebimiz Borçların faizsiz olarak ertelenmesi, borcu ödeme vadesi gelen çiftçilerimizin takibe alınmaması, açıklanmış olan dekara 100 TL ücretin biran önce yürürlüğe girmesi, çiftçilerimizin üretime devam edebilmeleri ve emeklerinin karşılığını azda olsa alabilmeleri için yetkili merciler, devletimiz ve hükümetimiz tarafından bu konuyla ilgili acilen resmi bir açıklama yapılmasını ve tüm zorlu koşullara,  artan girdi maliyetlerine rağmen Üretmekten asla vazgeçmeyen çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini talep ediyoruz”. ifadelerine yer verdi.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA