17:54 - Mimarlar Odası Sivas İl Temsilciliği Revizyon İmar Planına Katkı Sunacak
18:41 - Sivas’ta Ulaşıma Zam Geldi
18:56 - Kerimoğlu, Türkiye Şampiyonu Oldu
17:41 - Sivasspor, Beşiktaş Maçının Hazırlıklarına Başladı
17:25 - Vali Şimşek, “Olay Sayımız Yüzde 23 Azalış Göstermiştir”
09:28 - Merhum Albayrak, Dualarla Son Yolculuğuna Uğurlandı!
18:27 - AK Partiye Tepki Gösteren CHP Oturumu Terk Etti
17:39 - Net Global Sivasspor Rakibini 2-0 Mağlup Etti
11:01 - Başkan Sümbüloğlu, “Ulaşımda Otobüslerinin Boyunun Uzatılması Çözüm Değil”
10:27 - Sükûn Işıtan, “Medea Material”le Unutulmaz Bir Başarı Elde Etti
Gurbetçilerin emlak piyasasını canlandırması bekleniyor
Sivas Emlak Müşavirleri ve Danışmanları Derneği (SEMDER) Başkanı Kerim Çayır; bu yıl Almanya, Fransa, Avusturya başta olmak üzere birçok Avrupa ülkesinden gelmesi beklenen gurbetçilerle gayrimenkul sektörünün hareketleneceğini düşündüklerini ifade etti.
Ülkemizde yaklaşık 16 aydır görülen koronavirüs salgınına karşı hayatın Temmuz ayı itibariyle normalde dönmeye başladığını ifade eden SEMDER Başkanı Kerim Çayır, “Pandemi süresi boyunca emlak sektörü durağan geçti. Emlak sektöründe faaliyet gösteren esnaflarımız da bu süreçte zor günlerden geçti. Salgın nedeniyle geçen yıl gelemeyen gurbetçi vatandaşlarımız bu sene ağır ağır Türkiye’ye gelmeye başladılar. Geçen sene durağan geçen emlak sektörü bu yıl gurbetçilerimiz sayesinde inşallah canlanacak. Tüm beklentimiz bu yönde” dedi.
FİYATLARIN ARTMASINI BEKLİYORUZ
Son süreçte inşaat malzemelerinin fiyatının çok fazla arttığını anımsatan Çayır, “Girdi maliyetlerindeki artış oranının gayrimenkullere aynı oranda yansımadığını söyleyebilirim. Önümüzdeki süreçte fiyatların daha da artmasını bekliyoruz. Birikimi olan vatandaşlarımıza gayrimenkule yatırım yapmaları konusunda tavsiyede bulunuyoruz. Bu vesileyle tekrar hatırlatmak istiyorum; vatandaşlarımız, iş yerinin camında “Taşınmaz ticaret yetki belgesine sahip güvenilir emlakçı” etiketinin bulunduğu esnaflarla gönül rahatlığıyla ticaret yapabilir” ifadelerini kullandı.