20:20 - “Kurumları Güçlü ve Kararlı Adımlar Atmaya Davet Ediyoruz”
20:06 - “Biz Eğitim-İş Olarak Yıllardır Uyarıyoruz!”
19:31 - “Okullarda Güvenlik Önlemleri Artırılmalı”
13:13 - “Sivas Gezmeyi Sevenleri Ağırlamaya Hazır”
23:04 - Sivas Kellesi Tescillendi
16:20 - “81 İLDE 81 ÇALIŞTAY HEDEFİYLE YOLA DEVAM”
17:21 - Halk Oyunlarında Sivas Ekibi Bölge Finali Yaışmasında 1.ci Oldu
17:05 - Karasu, “Devlet İşçinin Hakkını Korumakla Yükümlüdür”
Sivas’ta Kızılırmak’ın geçtiği Karşıyaka Mahallesi tarihi Kesik Köprü mevkiinde yürüyüş yapan vatandaşlar ırmak içerisinde çok sayıda ölü balıkları görünce tedirgin oldu.
Haber merkezimize vatandaşlar tarafından gönderilen fotoğraflarda çok sayıda balığın su kenarına vurduğu ve cansız bir şekilde durdukları görülmekte.
Çok sayıda balığın kıyıya vurduğunu gören vatandaşlar yetkililere haber verdi.
Edinilen bilgi doğrultusunda Tarım ve Orman İl Müdürlüğü Su Ürünleri Şubesi ekipleri, balık ölümlerinin yaşandığı bölgeden numune alarak suyun sıcaklığını ölçüp, ırmaktan aldıkları numuneleri laboratuvara göndererek, Kızılırmak’ta Balık Ölümlerinin nedeni araştırılacak.
Yaşanan balık ölümlerinin su sıcaklığındaki ani değişiklik dolayısıyla ve oksijen seviyesinin düşmesine bağlı olarak gerçekleştiği tahmin edilirken, balık ölümlerinin kesin nedeni ise laboratuvar sonuçlarından sonra ortaya çıkacağı tahmin ediliyor.