17:27 - Sivasspor, Bülent Uygun İle Yolarını Ayırdı
11:59 - “Sivas Ziya Bey Yazma Eser Kütüphanesinde Toplam 19 Bin 901 Eser Mevcuttur”
11:34 - Sipay Bodrum FK 2-0 Net Global Sivasspor
11:21 - “Ocak Ayı İçerisinde Yakacak Destekleri Gülkartlara Yatacak”
16:41 - İlk Maç İlk Heyecan
18:08 - Görevi Bahadır Gökmen Devraldı
17:55 - “Kleopatra’ya ne oldu? Merak Ediyorsanız Bu Oyun Tam Size Göre
16:54 - “Üniversitemiz Başlı Başına Bir Turizm Elçisi”
10:19 - Sivas’ta Karayolları Kışa Hazır
Rektör Prof.Dr Mehmet Kul, Üniversite-Sanayi İş Birliği Programı Kapsamında Sivas Osb’de Faaliyet Gösteren 2 Fabrikayı Ziyaret Etti.
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul, üniversite-sanayi iş birliği programı kapsamında; 4 Haziran 2021 Cuma günü Sivas OSB’de faaliyet gösteren Sivas Carbon Brushes – Özbeşli Ticaret Sanayi A.Ş. ve Uçar Akü Sanayi ve Dış Ticaret Ltd. Şti. firmalarını ziyaret etti
Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi öğretim üyeleri Doç. Dr. Emre Biçer ve Dr. Öğretim Üyesi Ali Suat Yıldız ile Sivas OSB Müdürü Emre Torun’un da katıldığı programda öncelikle SCB karbon yedek parça üretim fabrikası ziyaret edildi. Rektör Kul ve beraberindekiler, yapılan üretim aşamalarını Firma Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Ökten ile birlikte yerinde inceledikten sonra, özellikle hammadde saflık analizi, Ar-Ge ve kalite kontrol süreçleri bakımından Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesiyle birlikte yürütülebilecek ortak çalışmalar konusunda değerlendirmelerde bulundular.
Daha sonra, yine Sivas OSB’de akü üretimi yapmakta olan Uçar Akü firması ziyaret edildi. Fabrika Genel Müdürü Mustafa Kemal Arpacıoğlu ve Fabrika Koordinatörü Metin Uçar ile birlikte akü üretim süreçleri ve üretilen aküler yakından incelendikten sonra üniversite-sanayi iş birliği kapsamında yapılabilecek ortak çalışmalar istişare edildi.
Ziyaretlerle ile ilgili bir açıklama yapan Sivas Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Kul “Üniversitemiz sahaya, üniversite-sanayi iş birliğine büyük önem vermektedir. Sivas’ta sanayicilerimizin karşılaştığı Ar-Ge, analiz ve kontrol süreçlerine ilişkin sorunların çözümüne bilimsel katkılar sağlamak istiyoruz. Bu sorunların çözülmesi ve üretim süreçlerinde sanayicimizin önünün açılmasına yönelik projeler planlıyoruz. Bununla birlikte; Üniversitemizde yapılan bilimsel çalışmaların, sanayicilerimizle yapılacak iş birlikleriyle ticari anlamda üretime dönüştürülmesini temin etmeye çalışıyoruz. Bu kapsamda ticarileşme potansiyeli olan projelerimizle, bazı ürünlerin pilot ölçekli üretimini Üniversitemizde gerçekleştirdikten sonra sanayicilerimizin yatırımlarıyla büyük ölçekli üretime dönüştürülmesini hedefliyoruz” dedi.