SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Şehir Müzesine Tarihi ve Kültürel Materyallerinizi Bağışlayabilirsiniz”

Bu biyografi 31 Mayıs 2021 - 22:31 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Vali Ayhan, “Sivas’ın kültürüne katkı sağlamak isteyen vatandaşlarımız, şehir müzesi için ellerinde bulunan tarihi ve kültürel materyalleri bağışlayabilirler. Yapacakları bağışlar ile müzemize bağış yapacak kişilerin isimlerini muhafaza ederek, gelecek kuşaklara aktarmış olacağız.” dedi.

 Sivas Şehir Müzesi ‘Bir Şehrin Özeti’ Açılışa Hazırlanıyor

Sivas Valiliği öncülüğünde tarih ve kültür şehri Sivas’ın zengin kimliğini korumak amacıyla sürdürülen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Şehrin her alanda gelişmesi ve kalkınması için ortaya konan başarılı projeler, bir taraftan da kültür ve turizm alanda sürdürülüyor.

Selçuklulara başkentlik yapmış medeniyet şehri sultan şehir Sivas’ta, şehir müzelerinin sayılarının artırılması için yoğun bir mesai harcanıyor.

Bu kapsamda, tarihi Sivas Valiliği binasının giriş ve bodrum katı, Şehir Müzesi olarak düzenleniyor. İl Özel İdaresi’nin katkılarıyla 2020 yılında proje ihalesi yapılan ve çalışmalarına başlanan Sivas Şehir Müzesi, tamamlandığında ilimizin tarihsel geçmişine ışık tutacak.

-Sivas Müzeler Şehri Olacak

Her fırsatta ilimizde yapılan projelerin inşaat çalışmalarını yakından takip eden Vali Salih Ayhan, Sivas Şehir Müzesi projesinin yapıldığı alanda incelemelerde bulundu.

İlgili firma yetkililerinden projenin son durumu hakkında bilgi alan Vali Salih Ayhan, ilimizin müzeler şehri olması için azim ve kararlılıkla çalıştıklarını söyledi. Üretim ve istihdam öncelikli olmak üzere; ekonomiden turizme, tarımdan spora her alanda olağanüstü hizmetleri Sivas’a kazandırdıklarını anlatan Vali Salih Ayhan, bir taraftan da şehrin geçmişini geleceğe taşımak için kültürel ve sosyal çalışmalar yürüttüklerini anlattı.

-Sivas Şehir Müzesi Yakında Hizmete Açılacak

Kadîm kültürü, potansiyeli ve değerleri ile Sivas’ın önemli bir şehir olduğuna dikkat çeken Vali Salih Ayhan, “En hassasiyet gösterdiğimiz hususlarından biri kültürel varlıkların korunması ve geçmişten günümüze tarihi kimliğinin gün yüzüne çıkmasıdır. Bu noktada turizme değer katmak için, Sivas’ta müze inşa etmek için, “ Sivas Müzeler Şehri” olacak hedefiyle yola çıktık. 2 yıldır ilimizde 20’ye yakın müze kurulması için hummalı bir çalışma yürüttük ve meyvelerini almaya başladık. Bu müzelerin en başında da Sivas Şehir Müzesi gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

Sivas’ın 2 bin yıllık tarihsel geçmişini, ekonomisini, sanayisini, tarımını ve yetiştirdiği değerleri Sivas’ın kalbinde yer alan ‘Tarihi Valilik Binası’nın giriş ve bodrum katında sergileyeceklerini anlatan Vali Salih Ayhan, “Müzede geldiğimiz nokta itibariyle imalatlar bitme aşamasına geldi.  İnşallah temmuz ayının içerisinde müzemizi açacağız. Müzede Sivas’ı anlatan camiler, geleneksel kültürü yansıtan materyaller, mutfak kültürü, şehrin yetiştirdiği şahsiyetler ve birçok eser yer alacak. Açıkçası müzede Sivas denildiği zaman akla ne geliyorsa o olacak. Burası bir şehrin özeti olacak.” dedi.

 -Vali Ayhan’dan Vatandaşlara Çağrı

Geçmişi unutmadan gelecek nesillere güzel bir eser bırakacaklarını anlatan Vali Salih Ayhan, vatandaşlara çağrıda bulundu. Sivas’ın kültürüne katkı sağlamak isteyen vatandaşlara şehir müzesi için ellerinde bulunan tarihi ve kültürel materyalleri bağışlamamasını isteyen Vali Ayhan, “Müzemize bağış yapacak kişilerin isimlerini muhafaza ederek, gelecek kuşaklara aktarmış olacağız. Müzemizi zenginleştirmemiz önem arz ediyor. Şu an için elimizdeki tüm materyalleri toparladık, şehir müzesinde teşhir ediyoruz. Burası gerçekten herkesin keyif alacağı, geçmişe güzel bir yolculuk yapacağı ve bugünü idrak edeceği, şehrin ruhunu içine çekeceği bir müze olacak.” dedi.

-Sivas Valiliği Her Alanda Çalışıyor

İlimizde çalışmaları devam eden Sivas’a kazandırılacak olan Sanayi Mektebî Müzesi, Âşık Veysel Ozanlar ve Müzik Kültürü Müzesi, Sivas Zanaatkârlar Çarşısı ve Muhsin Yazıcıoğlu Anı Evi gibi birçok müzenin en kısa zamanda da tamamlanacağını aktaran Vali Ayhan, “Sivas Valiliği, sadece şehrin güvenliği ve asayişi değil her alanda çalışmasını sürdürmektedir. Müze projelerinin ilimize kazandırılmasında emeği geçen kurumlarımıza ve herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

 

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA