SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Atatürk’ü sevmek cesaret ister”

Bu biyografi 20 Mayıs 2021 - 1:23 'de eklendi ve kez görüntülendi.

CHP Sivas İl Başkanı Coşkun, “Cumhuriyet’e demokrasiye inanan gençlik Gazi Mustafa Kemali; tuzaklarda sevdi, yasaklarda sevdi, her zaman da sevecek. Halkını sevmek, Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmek cesaret ister, yürek ister. Korkaklar ve satılmışlar, rant peşinde koşanlar, Mustafa Kemali sevmezler.” dedi.

19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kapsamında CHP Sivas İl Başkanlığı, İYİ Parti Sivas İl Başkanlığı ve, CHP İl-Merkez İlçe Yöneticileri, Kadın- Gençlik Kolları, ADD Sivas Şube Yöneticilerinin Katılımı ile Sivas’ta Cumhuriyet meydanında yer alan Atatürk anıtına çelenk sundular.

Atatürk Anıtına Çelenk bırakılmasının ardından bir açıklama yapan CHP Sivas İl Başkanı Yılmaz Coşkun, “19 Mayıs bağımsızlık ateşinin yakıldığı, özgürlük mücadelesinin başladığı gündür. Hem bir kurtuluş mücadelesinin başlangıcı hem de modern Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına giden sürecin ilk adımıdır. Cumhuriyeti kuran ve sonrasında çok partili demokratik sistemi ülkemize armağan eden partimiz, son gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti’nin ana kazanımlarından uzaklaşıldığı ve iç- dış emperyalist unsurlara teslim edildiği, bağımlı hale getirildiği ve bireyin tüm özgürlüklerinden kopartıldığı gerçeğinin farkındadır. Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs’ta bağımsızlık ateşini yakarken, cumhuriyeti gençlere emanet etti. AKP zihniyetinin Cumhuriyetin kazanımlarını yok etme süreci gençliği de hedeflemektedir. 19 Mayıs 1919 tarihinin gençlikten kopartılması, Atamızın emanet ettiği tam bağımsız ve anti-emperyalist ruhun da yok edilmesi anlamını taşımaktadır. Sivil ve askeri darbelerle yaratılmak istenen, kimliksiz, kişiliksiz, apolitik ve kendi toplumuna yabancı gençlik; yaşanan 19 Mayıs 1919 ruhunun çarpıtılmasıyla devlet politikasına dönüşmüştür. Askeri darbelerle sivil darbelerin birbirini tamamlamasıyla yeni toplum mühendisliği devreye sokulmakta ve Türkiye Cumhuriyeti’nin geleceğine ipotek konulmaktadır. Dün olduğu gibi bugün de biz, emperyalizme ve yerli işbirlikçilerine/taşeronlarına karşı bağımsızlığı, özgürlüğü, birliği, kardeşliği, laik cumhuriyeti ve sosyal hukuk devletini savunmaya devam edeceğiz” dedi.

İl Başkanı Coşkun açıklamasına şu şekilde devam etti. “Cumhuriyet’e demokrasiye inanan gençlik Gazi Mustafa Kemali; tuzaklarda sevdi, yasaklarda sevdi, her zaman da sevecek. Halkını sevmek, Mustafa Kemal Atatürk’ü sevmek cesaret ister, yürek ister. Korkaklar ve satılmışlar, rant peşinde koşanlar, Mustafa Kemali sevmezler. 19 Mayıs 1919’da ulusal kurtuluş savaşımızı başlatma kararlılığı ile Samsun’a çıkan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve özlem, tüm Kuvayı Milliye kahramanlarını şükranla anıyor, tüm Sivas halkının ve milletimizin, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı’nı kutluyoruz.” şeklinde konuştu.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA