22:44 - Emine Erdoğan, “Tıp ve Kültür-Sanat Sempozyumu”na katıldı
22:22 - Anadolu Basın Birliği, Başkan Mansur Yavaş Bir Araya Geldi
22:13 - “Ümitle ve Samimiyetler Rabbe Sığınalım”
21:48 - “Şeffaf Yönetim Anlayışından Yanayız”
14:00 - Anadolu Basın Birliğinden Anıtkabir’e Ziyaret
13:45 - Anadolu Basın Birliğinden Gazeteciliğin Geleceği Paneli
08:27 - Başkan Arıkan, Anadolu Basın İle Bir Araya Geldi
01:02 - “Sivas’ta Ayrıştıran Değil Birleştiren Siyaset Yapıyoruz”
00:45 - “Bırakın Gazeteciler Gerçekleri Dile Getirsinler”
20:03 - SİVASLI ÇOCUKLAR KIZ KULESİ’NDE…
Sivas’tan Domatesler Dünyanın Dört Bir Tarafına Gönderiliyor
Domatesler Sivas’tan Dünyaya İhraç Ediliyor.
Sıcak Çermik Bölgesinde, 40 dönüm alanda jeotermal suyla ısıtılan serada hasadı yapılan domatesler, iç ve dış piyasada satışa sunuluyor.
Netgreen Jeotermal Modern Cam Sera’yı ziyaret ederek tesisi gezen Sivas Valisi Salih Ayhan, üretim ve ihracat faaliyetleri hakkında firmanın yönetim kurulu başkanı Sami Aydın’dan bilgi aldı.
Bölgede jeotermal seracılığı geliştirmek ve sera kümelenmesini sağlamak için çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Vali Salih Ayhan, “Sivas’ta üretilen yerli domateslerimiz, dünyanın dört bir tarafında insanlara damak tadı olacak.” dedi.
Sivas’ta kış mevsiminin sert geçmesi ve iklim şartlarının elverişsiz olması nedeniyle domates üretiminin yapılamadığını söyleyen Vali Ayhan, “Jeotermal kaynağın ve modern teknolojinin bir araya gelmesiyle bugün Sivas’tan dünyaya domates ihracatı yapabiliyoruz. Öncelikle hayal edilerek başlanan bu projede, güçlü bir irade sonucu büyük bir tarımsal potansiyel ortaya çıkmış durumda.” diye konuştu.
– Yatırımcılarımızın Her Zaman Yanındayız
Vali Ayhan, “Kosova’ya yapılacak olan sevkiyat nedeniyle hayırlı ve bereketli olsun temennimizi iletmek için buraya geldik. Bölgede jeotermal modern seracılığı nasıl yaygınlaştırabilir onunla ilgili bazı çalışmalar yapıyoruz. İnşallah buradan büyük beklentimiz ve hayalimiz var. Burada jeotermal seracılık faaliyeti yapan, daha fazla nitelikli firmanın kümelenmesini istiyoruz. Yatırımcılarımızın her zaman yanındayız onlara destek olmayı sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.
Sivas’ta büyük bir tarımsal potansiyel varlığını kamuoyuyla paylaşmanın mutluluk verici olduğunu kaydeden Vali Ayhan, “Sivas’ın tarımsal potansiyeli hep yüksekti. Bu devasa yatırımla birlikte bu daha da tescillenmiş oldu. Artık Sivas’ımızın suyu ve toprağından üretilen yerli ve milli domateslerimiz dünyanın dört bir tarafında insanlara damak tadı olacak. İnşallah bu bölgede çok önemli istihdamlar olmaya devam edecek. Sivas güzelliklerle anılan sürekli üretimle özdeşleşen ve üretim üssü olan bir şehir olacağına inanıyoruz. Buna yönelik çalışıyoruz. Yatırımcımıza teşekkür ediyorum. Bol bereketli kazançlar diliyorum.” şeklinde konuştu.