SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Seramikten Yöresel Bebekler Yapılıyor

Bu biyografi 07 Nisan 2021 - 6:47 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Yöresel kıyafetler porselen döküm üzerine yapılıyor

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü geleneksel el sanatları ve moda tasarım atölyelerinde yöresel erkek giyimi ve Yıldızeli yöresel kadın giyimleri tasarlama çalışmaları devam ediyor.

Sivas Olgunlaşma Enstitüsü kurumunun sosyal medya hesaplarından yapılan paylaşımda yaplan ürünler hakkında şu bilgiler paylaşıldı.

“Kurumumuzun geleneksel el sanatları ve moda tasarım atölyesinde hazırlanan ürünlerimiz, Sivas yöresel erkek giyimi ve Yıldızeli yöresel kadın giyimi olarak tasarlanmıştır. Hazırlanan ürünler, porselen döküm üzerine yapılmıştır. Yıldızeli kadını baş bağlaması, kullandığı kıyafet ve önlüğü ile hem zevk dünyasını hem de geleneği yansıtmıştır. Yöresel erkek giyiminde ise Anadolu erkeğinin ağırlığı ve folklorik yapısı verilmiştir. Bir bebeğin düşünde geleneğe yolculuk yapıyor, sizlerin beğenisine sunuyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA