SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Sivas’ta Eğitim yatırımlarının toplu açılışı gerçekleşti

Bu biyografi 06 Nisan 2021 - 5:49 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Sivas ve İlçelerinde 130 Milyonluk eğitim yatırımlarının toplu açılışı gerçekleşti

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımıyla Sivas ve İlçelerinde 18 tesisin açılışı yapıldı.

İlimiz merkez ve ilçelerimizde büyük bir gayretle inşâ edilen ve 130 Milyon TL harcanan eğitim yatırımlarının toplu açılışı, Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un katılımı ile yapıldı.

Sivas’ta yapımı tamamlanan 18 eğitim yatırımı için toplu açılış töreni düzenlendi.

Organize Sanayi Bölgesinde 36 dönüm arazi üzerine inşa edilen 36 bin metrekare kapalı alana sahip Sivas Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bahçesinde gerçekleştirilen törene Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Vali Salih Ayhan, Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, bakanlık bürokratları ve il protokolünün önde gelen isimleri katıldı.

OSB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve ilçelerimizde tamamlanan milli eğitim yatırımlarının toplu açılış programında konuşan Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, M. Habib Soluk ve Semiha Ekinci, eserlerin ilimize hayırlı olmasını diledi.

“Mutlu Çocuklar, Güçlü Türkiye”

Vali Salih Ayhan, “Bir çiçeğin nasıl suya, toprağa, güneşe ve ilgiye ihtiyacı varsa çocuklarımızın da gelişimleri için çok yönlü gereksinimlerinin olduğunu biliyoruz. Onları donatarak, dünya ile rekabet edebilecek imkânlar sunuyoruz” dedi.

Açılış programında konuşan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk ise mesleki eğitim kurumlarının Türk eğitim sisteminin can damarı olduğuna vurgu yaparak; “Salgın dönemi de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları, Türk eğitim sisteminin can damarıdır ve üretimin, ekonomiyle bağlantının, demokrasiyle istihdamla bağlantının da merkezi konumundadır, hüviyetindedir. Bunu da küresel salgın döneminde ispat etmiş olmanın sevincini yaşayarak görüyoruz.” İfadelerini kullandı.

Sivas’ın eğitim yatırımları noktasında belli bir doyuma gelindiğini işaret etti. İhtiyaçların bitmediğini ifade eden Bakan Selçuk, kalite ve standartların yükseltilmesi noktasında da çalışmalar yaptıklarını vurguladı.

Sivas’ta, 18 eğitim yatırımı ve 133 dersliğin açılışını gerçekleştirmekten mutlu olduğunu dile getiren Bakan Selçuk, Sivas’ın eğitim yatırımları açısından müthiş bir performansı olduğunu belirterek bu performansla beraber kentin eğitimde başarı hikâyesini çok daha ileri noktalara götürdüğünü belirtti. Selçuk; “Yüzyıllardır üzerinde yaşadığımız bu topraklarda Sivas’ın eğitime katkısının çok ayrı, çok özel bir hususiyetinin olduğunu, olacağını biliyoruz. Bugünü yarınlara taşıyacak olan çocuklarımız ve öğretmenlerimize böyle güzel müesseseler oluşturmaktan da kıvanç duyuyoruz.” dedi.

“MESLEKİ EĞİTİM KURUMLARI, TÜRK EĞİTİM SİSTEMİNİN CAN DAMARIDIR”

Bakan Selçuk, açılışı yapılan eğitim yatırımlarıyla çocukların yaradılışında kendilerine bahşedilen potansiyeli çok daha ileri safhalara taşıyabilmeleri için ortamlar hazırlamayı hedeflediklerini belirtti.

Selçuk, şu ifadeleri kullandı:

“Atölyelerden birçok binadaki büyük atölyelere, tasarım beceriyle ilgili odalara kadar hepsini hayata geçiriyoruz. Öğretmenlerimiz için çok daha verimli çalışma ortamları hazırlamak maksadıyla da yeni nesil öğretmen odaları inşa ediyoruz ve bundan da büyük bir memnuniyet duyuyoruz. Böylece eğitime daha fazla değer katmayı ve eğitimin oluşturacağı katma değeri yükseltmeyi hedefliyoruz. Bugün dünyanın gittiği yöne doğru baktığımızda aslında bilimin merkeze alındığı, ahlak telakisine dayalı bir anlayışın giderek daha hâkim olması gerekiyor. Robotik kodlama, kodlama ve otomasyon, siber uzay gibi çok yeni kavramların artık eğitimin sıradan bir meselesi hâline gelmesinin söz konusu olduğu bir dönemi yaşıyoruz. Biz bu dönemde çocuklarımıza seçenekler sunmak istiyoruz. Burada, 2000’li yılların başından beri yapılagelen mesleki eğitim yatırımlarının artık doruklara çıktığı bir noktadayız. Salgın dönemi de gösterdi ki mesleki eğitim kurumları, Türk eğitim sisteminin can damarıdır ve üretimin; ekonomiyle, demokrasiyle, istihdamla bağlantısının da merkezi konumundadır. Bunu da küresel salgın döneminde ispat etmiş olmanın sevincini yaşayarak görüyoruz.”

Önceki dönemlerde yapılan yatırımların üzerine ekleyerek Sivas’ı, bayrağı en yükseklere taşıyan bir eğitim sistemine kavuşturmak için ellerinden geleni fazlasıyla yaptıklarını belirten Selçuk, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Bakan Selçuk daha sonra Vali Salih Ayhan, Sivas Milletvekilleri İsmet Yılmaz, Habib Soluk, Semiha Ekinci, Belediye Başkanı Hilmi Bilgin ve Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı ile birlikte ilçelere yapılan canlı bağlantılarla eğitim yatırımları hakkında bilgi aldı.

İlçe canlı bağlantılarının ardından Bakan Selçuk ve beraberindeki protokol üyeleri 18 eğitim yatırımı ve 18 eğitim yatırımı ve 133 dersliğin açılış kurdelesini kesti. Bakan Selçuk ve beraberindekiler daha sonra okulda görevli öğretmenlerle bir araya gelerek sohbet etti. Öğretmenlerle yapılan sohbetin ardından okulun kimya laboratuvarını ziyaret eden Bakan Selçuk ve beraberindekiler, üretimi yapılan kolonya, dezenfektan ve temizlik malzemeleri hakkında bilgi aldı. Bakan Selçuk, kendisi ile fotoğraf çekinmek isteyen öğrencilerin isteğini de geri çevirmedi.

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA