SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Hem ilimiz turizmine katkı sağlayacağız, hem de istihdama”

Bu biyografi 06 Nisan 2021 - 7:16 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Hem ilimiz turizmine katkı sağlayacağız, hem de istihdama”

MÜSİAD Sivas Başkanı Eminoğlu, “ilimiz turizmine katkı sağlayacak olan Karavan Park Projemizi bu yıl içerisinde hayata geçirerek ilimiz turizmine ciddi oranda katkı sağlamayı hedeflemekteyiz.” dedi.

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Sivas Başkanı Salim Eminoğlu, MÜSİAD genel başkanlığının Türkiye’de belirli illerde gerçekleştireceği Karavan Park Projesinin Sivas’ta bu sene içerisinde hayata geçmesi için çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Eminoğlu, “içerisinde bulunduğumuz salgın günlerinde insanlar kapalı mekanlara hapsoldu. Hem şehir insanın hem de özellikle dışarıdan gelecek insanların sağlıklı bir şekilde doğa ile baş başa olacağı Karavan Park projemizin alt yapı çalışmalarını oluşturduk. Her hangi bir aksilik olmaz ise bu yıl yani 2021 yılı içerisinde bu projenin Sivas’ta hayata geçirilmesini planlamaktayız. Sivas Sıcak Çermik Bölgesinde belirlediğimiz alanda o bölgeye karavan park yapılacak. Tabi bu karavan parkın işler hale gelmesi için İç Anadolu Bölgesine yönelik bir güzergâh çizildi ve Sivas’ta güzergaha dahil edildi. Sivas olarak şanslı illerden biriyiz. Çünkü ilimizde Kültürel ve tarihsel anlamda gezilecek görülecek birçok yer var.” ifadelerine yer verdi.

Sıcak Çermik bölgesinde belirlenen yerde alt ve üst yapı işleri tamamlandıktan sonra, bölgede çok kapsamlı bir şekilde gelen misafirlerin rahat etmesi için her türlü konforu düşündüklerini ifade eden Eminoğlu, “Karavan Parka uzun yoldan gelen araçların bakımı için alanlar ile birlikte, yine turistlerin ihtiyaçlarını giderebileceği sosyal alanlarda oluşturulacak. Bu yapılacak projeyi MÜSİAD’ın her ildeki şubeleri kendi takip edecek. Yine bölgede bir turizm acentesi de olacak ve acentenin otobüsü ile gelen turistlere Divriği Ulucami, Kangal Balıklı Kaplıca, Gürün Gökpınar Gölü ve şehrimizdeki diğer özel güzel mekanlar gezdirilerek Sivas’ın tarihi ve kültürel yerleri hakkında bilgi sahibi olmalarını sağlanacak. İnşallah bizim temennimiz karavan park projesini 2021 yılında hayata geçirirsek hem ilimiz turizmine katkı sağlamış olacağız, hem de bu iş sayesinde istihdama da katkı sağlamış olacağız.” şeklinde konuştu.

 

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA