SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Sivas Atlası” Projesi Hayata Geçti

Bu biyografi 03 Nisan 2021 - 8:12 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Vali Ayhan, “Yayınlarımız Geleceğimizi Aydınlatıyor”. dedi.

Sivas Valiliği himayelerinde Cumhuriyet Üniversitesi işbirliği ve Sivas Belediyesi destekleri ile hazırlanan ‘Sivas Atlası’ tanıtım toplantısı düzenlendi.

Toplantıda bir konuşma yapan Sivas Valisi Salih Ayhan, yayıncılığa büyük önem verdiklerini ve Kütüphaneler Haftası’nda 3 önemli eserin tanıtımını gerçekleştirdiklerini vurguladı.

İlimizin her dönem önemini koruduğunu belirten Vali Ayhan, “Günümüz dünyasında, iletişimin çok hızlı şekilde yaygınlaştığı bugünlerde ülkelerin ve şehirlerin ulaşılabilirliği ve erişilebilirliği daha da artmıştır. Bu nedenledir ki, şehirleri daha yaşanabilir beldeler yapmak kadar, tanınan ve bilinen şehirler konumuna getirmeye, şehirleri var olan potansiyelleriyle araştırılmasına ve incelenmesine daha fazla ihtiyaç vardır. Sivas’ın üreten, gelişen ve kalkınan bir şehir olması için daha çok tanınması, bilinmesi ve cazip bir şehir olması gerekmektedir. Bu amaçla; Sivas Valiliği himayelerinde, Sivas Belediyesi’nin destekleri ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi akademisyenleri tarafından “Sivas Atlası” projesini hayata geçirdik” dedi.

Atlas’ta; tarihten kültüre, coğrafyadan turizme her konunun bulunduğunu ve 500 sayfalık eserin güzel bir kaynak kitap olduğunu belirten Vali Salih Ayhan, büyük beğeni toplayan eserin hazırlanmasında büyük emek veren editörlere, akademisyenlere, yazarlara ve görsel destek de bulunan İl Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğüne teşekkür etti.

Prestij yayınların devam edeceğini anımsatan Vali Ayhan bu kapsamda Sivas Valiliği Kültür AŞ bünyesinde SVS Yayıncılığı kurduklarını ifade ederek, bu eserin de hayırlı olması temennisinde bulundu.

Programda Belediye Başkanı Hilmi Bilgin, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Alim Yıldız ile editörler de birer konuşma yaptı.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA