SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Çetindağ, “Salgın bitsin, yağışlar artsın”

Bu biyografi 30 Aralık 2020 - 17:21 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Salgın bitsin, yağışlar artsın

2020 yılının en önemli iki gelişmesinin koronavirüs salgını ve kuraklık olduğunu ifade eden Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ; 2021’de salgının bitmesini ve yağışların artmasını diledi.

Sivas Ziraat Odası Başkanı Hacı Çetindağ; yeni yıl dolayısıyla açıklamalarda bulundu. 2020 yılının en önemli iki gelişmesinin koronavirüs salgını ve kuraklık olduğunu ifade eden Çetindağ, 2021’de salgının bitmesini ve yağışların artmasını temenni etti.

Başkan Çetindağ; “2020 yılı bitti, 2021 yılına başlıyoruz. İnşallah 2021 yılı başta pandeminin bittiği, kuraklığın olmadığı, tüm insanlarımızın eskisi gibi yaşamaya başladığı bir yıl olur.  2021; tüm çiftçilerimizin bol, bereketli bir yıl geçirdiği ve ülkemizin dışa bağımlılığının azaldığı bir yıl olsun. Gıdada, sanayide her türlü konularda başarılı bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

“ÇİFTÇİLERİMİZE DESTEK BEKLİYORUM”

2020’de pandemi nedeniyle büyük sıkıntılar yaşandığına dikkat çeken Başkan Çetindağ, “Artık gıdanın ne kadar önemli olduğunu, çiftçinin, toprağın  bu ülke için ne kadar önemli olduğunu bu salgın hastalık bize göstermiş oldu. İnşallah 2021 yılında salgın hastalık ve kuraklık olmaz. Biliyorsunuz kuraklık da şu anda gündemimizde. İklim değişikliklerinden dolayı kuraklıklar yaşanıyor. Ülkemizde salgın hastalık bittikten sonra en büyük sıkıntılardan birisi kuraklık. Kuraklık bittiği zaman çiftçinin gece gündüz arazisinde çalışıp ülkemizi doyurmasını diliyorum. Dışarıya ihracat yapabilmemiz için de devletimizin, milletimizin çiftçilerimize , üreten insanlarımıza destek vermelerini bekliyorum. Biz gıdada ne kadar güçlü olursak ülkemiz o kadar başarılı olur, başımız da o kadar dik durur. Çünkü bu salgın hastalıklardan dolayı  çok ülke buğday üretiminde, hayvansal üretimde artık sınırlarını kapattı. Biz bunu yaşamamak için çiftçimize sahip çıkmalıyız. Bu vesileyle başta çiftçilerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızın yeni yılını tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA