SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

Peker, “Pandemi sürecinin kahramanlarına destek verilmeli”

Bu biyografi 20 Aralık 2020 - 14:22 'de eklendi ve kez görüntülendi.

Peker, “Pandemi sürecinin kahramanlarına destek verilmeli”

Peker, “Emniyet Genel Müdürlüğü ve Sağlık çalışanlarımıza ivedilikle 3600 ek göstergenin verilmesini bekliyoruz. Ülkemizde Covid-19 ile mücadele sürecinde sağlıkçılarımızla birlikte tüm polis teşkilatı da önemli bir rol üstlenmiştir.” dedi.

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, içinde bulunduğumuz salgın günlerinde sağlık çalışanlarının olduğu kadar emniyet teşkilatının da bu süreç içerisinde fedakarca çalışmalarından ve gösterdikleri gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

PANDEMİ SÜRECİ KAHRAMANLARINI SELAMLIYORUM

Ulaştırma ve Demiryolu Çalışanları Sendikası Genel Başkanı Abdullah Peker, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında yoğun mesai hercayan sağlıkçılar ve emniyet çalışanlarına her türlü kolaylığın ve desteğin verilmesi gerektiğine vurgu yaparak açıklama yaptı.

Peker, açıklamasında şu ifadelere yer verdi. “2019 yılının Aralık ayında Çin’de başlayan ve sonrasında Avrupa başta olmak üzere tüm dünyaya yayılan COVID-19, çok kısa sürede küresel düzeyde siyasal, toplumsal ve ekonomik alanda büyük değişimler başlatmıştır. Yukarıda belirtmiş olduğumuz etkilerden dünya genelinde olduğu gibi ülkemizde ciddi şekilde etkilenmiştir. Fakat devletin bütün kademelerinde Pandemi ile etkin bir mücadele verilmiş verilmeye de devam etmektedir. Bu süreçte birçok siyasi parti ve sivil toplum örgütü sağlık çalışanları tebrik ederek defa kez önemini vurgulamıştır. Bende bu süreçte sağlık çalışanlarının gösterdiği gayretten dolayı teşekkür etmek istiyorum. Fakat pandemi ile mücadelede birçok kesimin atladığı ve benim gizli kahramanlar olarak nitelendirdiğim bir teşkilat vardır ki oda Emniyet Genel Müdürlüğü yani Polis Teşkilatıdır. Bu sebeple 3600 ün Tüm emniyet personeline ve Sağlık çalışanlarına ivedilikle verilmesini bekliyoruz. Şekline ifade etti.
Ülkemizde Covid-19 ile mücadele sürecinde polis teşkilatı önemli bir rol üstlenmiştir diyen Peker, açıklamasına şu şekilde devam etti.  “Pandeminin giderek yaygınlaşması ve kamu sağlığını tehdit eder hale gelmesi ile birlikte kamu düzeninin sağlanması, ulusal sağlık çalışanlarına destek olunması gibi konularda polis teşkilatı başlıca aktör olarak karşımıza çıkmaktadır. Polislerimiz üstelik bu süreçte sağlık çalışanları, postane çalışanları, imamlar gibi görevlerinden dolayı ekstra bir ücret almamış. Diğer birçok devlet memuru gibi esnek çalışmayıp aksine ek görevlere gelerek Pandemi sürecinin de önemli bir rol üstlenmiştir. Ayrıca mesai merhumu gözetmeksizin sokaklarda maske denetimi yapılan polisimize son dönemlerde yapılan mide bulandırıcı saldırıları büyük bir üzüntüyle takip ediyorum ve bu saldırıları yapanları kınıyorum. Son olarak da yaşadığımız şehir olan Sivas’ta pandemiyle etkin bir mücadele ortaya konulmuştur. Bu dönemde her daim hasta sayısı, hastane doluluk oranı ve ölüm sayısı Türkiye ortalamasının altında kalmıştır. Pandemi süreci bu denli başarılı yöneten ve halan yönetmeye devam eden başta Sayın İç işleri Bakanı ve Sağlık Bakanımızın nezdinde Sayın Valimiz Salih Ayhan beyefendiye, İl Emniyet Müdürümüz Kenan Aydoğan’a, İl Sağlık Müdürümüz Fethullah Selçuk Moğulkoç’a ayrıca bu süreçte canını dişine takan polis kardeşlerime ve sağlık çalışanlarına teşekkür etmeyi bir borç bilirim.  Ayrıca Zabıta ve İtfaiyeci Personelimize Sayın Belediye Başkanlarımızdan pandemi ödeneği adı altında ödenek verilmesi koşununda ilgilerini bekliyoruz.” ifadelerini kulandı.

 

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA