13:49 - 1. Uluslararası Eğitim Araştırmaları Kongresi 17 Mayıs’ta Sivas’ta Gerçekleşecek
09:11 - Sivas’ta Savunma Sanayiinde İmalat Yapan İşverenler Toplantı Yaptı
10:16 - Kovalı Mevkiinde Tabela Bir kez Daha Değişti
09:06 - Çalımbay, “Hiçbir futbolcu kendini kötü gösterecek bir şey yapmaz”
07:31 - Başkan Özdemir, “STSO Binası İçin Tüm Hazırlıklar Tamam”
15:41 - Sarılar, Kızılay Genel Başkan 1. Yardımcılığı Görevine Getirildi
15:26 - SESOB Başkanı Demirgil’in Acı Günü
15:09 - Başkan Boyraz, “Yarının Vizyonuna Yürümeye Hazırız”
13:47 - LÖSEV, LÖSANTE Hastanesinin 10. Kuruluş Yıl Dönümüne Hazırlanıyor
12:11 - Sivas’ta 1. Ulusal Diş Hekimliği Bahar Sempozyumu Gerçekleştirildi
TIMMS 2019 Uygulamasına Sivas desteği
Türkiye, TIMMS 2019 Uygulamasında Şuana Kadar ki En Yüksek Performansı Gösterdi.
Türkiye, TIMMS 2019 Uygulamasına Sivas’tan Ziya Gökalp Ortaokulu ve TOKİ Bahattin Erturhan Ortaokulu Öğrencileri Katıldı.
Türkiye, Uluslararası Matematik ve Fen Eğilimleri Araştırması (TIMSS) Uygulamasında şu ana kadar katıldığı tüm uygulamalara göre en yüksek performansı gösterdi. Uygulamaya Sivas’tan Ziya Gökalp Ortaokulu ve TOKİ Bahattin Erturhan Ortaokulu öğrencileri katıldı.
Uluslararası Eğitim Başarılarını Değerlendirme Kuruluşu (IEA) tarafından dört yıllık periyotlarla gerçekleştirilen TIMSS’in 2019 uygulamasında Türkiye’nin 4. sınıf matematik alanında 2015 yılında 483 olan ortalama puanı 40 puanlık artışla 523’e yükseldi. 2015 yılında 483 olan 4. sınıf fen puanı 43 puanlık artışla 526’ya yükselirken benzer şekilde 2015 yılında 458 olan 8. sınıf matematik puanı ise 38 puanlık artışla 496’ya yükseldi. 2015 yılında 493 olan 8. sınıf fen puanı ise 22 puanlık artışla 515’e yükseldi.
TIMMS 2019 uygulaması Sivas’ta Ziya Gökalp Ortaokulu ve TOKİ Bahattin Erturhan Ortaokulunda gerçekleştirilmiş, uygulama sınavına her iki okuldan 118 öğrenci katılmıştı. Milli Eğitim Müdürü Ebubekir Sıddık Savaşçı, uygulamada gösterdikleri başarı ile ülke puanının yükselmesine katkı sağlayan öğrenci, öğretmen ve okul idarecilerini tebrik etti.