SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

“Sivas’ı Çok Daha İyi Noktalara Getireceğiz”

Bu biyografi 27 Kasım 2020 - 23:03 'de eklendi ve kez görüntülendi.

“Sivas İl Özel İdaresi’nin 2021 Yılı Bütçesi 195 Milyon TL”

Vali Salih Ayhan, Sivas İl Genel Meclisi’nin Kasım ayı toplantılarının son birleşimine katıldı. 20 gün boyunca birçok gündem maddesinin görüşüldüğü İl Genel Meclisi toplantılarında ‘İl Özel İdaresi’nin 2021 Yılı Bütçesi ve Yatırım Programı’ belirlendi.

Sivas İl Genel Meclisi, Kasım ayı toplantılarını tamamladı. Meclis Başkanı Hakan Akkaş başkanlığında toplanan İl Genel Meclisinde, İl Özel İdaresinin 2021 yılı bütçesi oy birliği ile 195 Milyon olarak onaylandı. Plan ve Bütçe Komisyonu tarafından hazırlanan raporun okunduğu toplantıda, meclis üyeleri bilgilendirildi.

Meclis toplantısına katılarak konuşma yapan Vali Salih Ayhan, Sivas İl Özel İdaresinin 2021 Mali Yılı Bütçesi ve Yatırım Programı’nın şehrimize ve köylerimize hayırlı uğurlu olmasını diledi. Sivas İl Özel İdaresinin kurumsal ve teknik alt yapısıyla Türkiye’nin en başarılı kurumları arasında olduğunu ifade eden Vali Salih Ayhan, “İl özel idarelerinin gerekliliğini en iyi hissettiren, bir idarenin neler yapabileceğini gösteren ve model olabilecek bir yapıdır. Sizler, meclis görüşmelerinde yoğun olarak harcadığınız mesai ve komisyonlarınız aracılığıyla yıl içinde sahada tespit ettiğiniz ihtiyaçlar ışığında, tabiri caizse bir reçete sundunuz. Şimdi İdaremiz de her yıl olduğu gibi 2021 yılında da sahada yoğun bir çalışma içerisinde olacaktır. Bilgi, birikim ve tecrübeleri ile adım atılmadık köy, devletinin varlığını hissettirmediği köylü, elini sıkmadığı muhtar bırakmayacaktır.” dedi.

– Hayallerimizin Sınırları Yok, Dolayısıyla Projelerimizin de Sınırı Yok

Kamu kaynaklarının etkin ve verimli kullanılması için meclis üyelerinin sunduğu reçeteye uygun olarak, bütçenin her bir kuruşuna halel getirmeden Sivas’ın en ücrasına, Sivaslılara hizmet etmek için harcanacağını belirten Vali Salih Ayhan, “Bundan hiçbir şüphemiz yoktur. Sivas için düşüncelerimizi, projelerimizi, fikirlerimizi ve çalışmalarımızı bu bütçe ile sınırlandırmadığımızı özellikle belirtmek istiyorum. Hayallerimizin sınırları yok, dolayısıyla projelerimizin de sınırı yok. Çünkü geçmiş yıllarda ve mesleki hayatımda şunu tecrübe ettim ki iyi proje, makul proje, emek verilen ve inanılan proje her zaman kendi kaynağını kendi buluyor, halk tarafından da kabul görüyor.” ifadelerini kullandı.

– Bugünü Değil, Yarını Değil Geleceği Konuşuyoruz

Sivas İl Özel İdaresinin sadece Sivas’a değil zor günlerinde komşu illere de kol kanat gerdiğini hatırlatan Vali Salih Ayhan, “Bugün attığımız her adım, aldığımız her karar aslında geleceğe yapılan bir yatırım. Bunu da sizlerin katkıları ile çok iyi başardığımıza inanıyorum. Yoğun bir saha hâkimiyeti olan İl Özel İdaremizin, dinamik yapısı ve kurum içerisindeki huzurunun yanı sıra, sizlerin yapıcı, yönlendirici ve birlikteliği ile büyük işlere imza atıldığını görüyoruz. Bu adımlara cesaret veren, itici gücü olan sizlersiniz. İlin temel ihtiyaçlarını, önceliklerine ekleyip, parasal gerçekliği ile de bütünleştirip ortak ve gerçekçi bir hedefe kitlenmesiyle mümkündür tüm bunlar. Bunu da geçmişte hep başardık şu an da başarmaya devam ediyoruz. Ayrıca komşu illerde ki afetlere kol kanat gerip yardıma koştu, kurumsal kapasitenin ve acil durumlardaki reaksiyonun güçlü olduğunu da böylelikle göstermiş oldu.” diye konuştu.

– Sivas’ı Çok Daha İyi Noktalara Getireceğiz

Güç birliğiyle beraber Sivas’ı çok daha iyi noktalara getireceklerine vurgu yapan Vali Salih Ayhan sözlerini şöyle sürdürdü: “İl Özel İdaremiz, İl Genel Meclisimiz birlikte, Sivas’taki her bir vatandaşımızın geleceği için hayal kurmaya ve bu hayalleri önce projelere sonra da gerçeğe dönüştürmeye devam edeceğiz. Bütçemizin her bir kalemini Sivaslılara hizmet etmek için harcayacağız. Hayata geçirdiğimiz her proje, başlattığımız her program, inşa ettiğimiz her eser, bizi 2023 hedeflerimize bir adım daha yaklaştırıyor. Biz, birlik ve beraberlik içerisinde güç birliği ile 2023 hedeflerimize ulaşacağımıza yürekten inanıyoruz. Sizlerden aldığımız güçle oluyor bunlar, Sayın Bakanımız İsmet Yılmaz’ın yıllardan beri gayretleri, milletvekillerimizin her kapıyı açmak için gösterdiği çaba, kaymakamlarımızın ilçelerde iş takibi ve Ankara yollarını aşındırmakla projelerimiz hayat buluyor.”

Sivas’ın zorlu coğrafyasında gece gündüz ayrım yapmadan, fedakârca çalışıp hizmet götüren İl Özel İdaresine teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Vali Salih Ayhan “Bu kuruma hizmet eden işçisinden memuruna, mühendisinden genel sekreterine emeğini ve gayretini esirgemeyen tüm çalışanlarımıza; katkıları ile bizlere güç veren milletvekillerimize, kaymakamlarımıza ve muhtarlarımıza ve birlikteliği ile koordinasyonu sağlayan, Sivas’ın geleceğine el kaldıran il genel meclisi başkanımıza ve il genel meclis üyelerimize teşekkür ederim.”

Etiketler :
DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA