SON DAKİKA

Sivastan Haberler – Sivas Güncel ve Son Dakika

ESTAŞ! Her doğan gün yeni bir başarı  

Bu biyografi 14 Kasım 2020 - 0:38 'de eklendi ve kez görüntülendi.

ESTAŞ! Her doğan gün yeni bir başarı

Başarının adı ESTAŞ

ESTAŞ,  Sivas’ı gururlandırmaya devam ediyor.

Sivas’tan dünyaya açılan Eksantrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ESTAŞ) 10 faydalı model ile AR-GE 250 araştırmalarında tescil edilen faydalı modeller sıralamasında ikinci sırada yer almayı başardı.

AR-GE 250 araştırmaları açıklandı

Ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından uzun süren çalışmalar sonucunda ortaya çıkan Ar-Ge 250 araştırması bu yıl da Ar-Ge ve yenilikçiliğin her geçen gün daha da derinleştiği Türkiye’de firmaların bu alana yaptığı yatırımların katlanarak arttığını gözler önüne serdi.

Yapılan Ar-Ge 250 araştırması Patent sayılarının yanı sıra, bu yıl firmaların Ar-Ge merkezleri aracılığıyla tescil ettirdikleri faydalı modellerin sayıları da ortaya koydu.

Tescil edilen faydalı modeller arasında Sivas’tan dünyaya açılan Eksantrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. (ESTAŞ) 10 faydalı model ile sıralamada ikinci sırada yer almayı başardı.

TESCİL EDİLEN FAYDALI MODELDE ASELSAN BİRİNCİ OLURKEN, ESTAŞ İKİNCİ OLDU

Ar-Ge 250 araştırması kapsamında bu yıl firmaların Ar-Ge merkezleri aracılığıyla tescil ettirdikleri faydalı modellerin sayıları da ortaya konuldu. Yapılan araştırmaya göre Ar-Ge merkezinde en çok faydalı model çıkaran şirketlerin başında savunma sanayinin devi Aselsan Elektronik Sanayi ve Ticaret A.Ş. geliyor. Bu yıl yaptığı Ar-Ge harcaması ile listenin ikinci sırasında bulunan firma, Ar-Ge merkezinden çıkardığı 14 faydalı model ile bu listenin başındı yer aldı. Aselsan’ı 10 faydalı model ile Estaş Eksantrik Sanayi ve Ticaret A.Ş. takip ederken, listenin üçüncü sırasında yer alan isim ise 9 faydalı model ile Korkmaz Mutfak Eşyaları San. ve Tic. A.Ş. oldu. Tescil ettirdiği 5 faydalı model ile Vestel Elektronik Sanayi ve Tic. A.Ş. ise listenin dördüncü sırasına ismini yazdırdı.

 

DİĞER BİYOGRAFİLER
SON DAKİKA