20:10 - Sivas’ta Sokak Hayvanları İçin Rehabilitasyon Merkezi Kuruluyor
17:08 - “Yüksek Katın Önüne Geçecek Tedbirler Almak Belediyenin Görevidir”
20:52 - Başkan Doğan“Yetkililer Derhal Bu Mağduriyeti Giderecek Adımları Atmalıdır”
20:29 - “Gelin, Hep Birlikte, Tüm Dünyaya Örnek Olalım”
11:09 - “Hiç Kimse Görevi Gereği İşini Yapan İnsanlara Hakaret Edemez”
16:34 - Ahmet Sula “İnsana Yolculuk” Adlı Söyleşisi İle Sivas’taydı
21:31 - “Kadınların liderlik pozisyonlarında daha fazla yer alması sağlanmalıdır”
21:24 - Toy’dan Mart Dünya Kadınlar Günü Mesajı
16:47 - Demokrat Eğitimciler Sendikası Sivas Şube Başkanı Servet Ünsal Oldu
09:52 - “Normal doğumla dünyaya gelen bebekler daha zengin mikrobiyotaya sahip”
OSB Sivas’ın Lokomotifi
Sivas Valisi Salih Ayhan, 1. Organize Sanayi Bölgesini ziyaret etti. Vali Ayhan, İl Gümrük Müdürlüğünde, Güneş Enerji Santrali (GES) sahasını ve fabrikalarda incelemelerde bulundu.
Sivas Valisi Salih Ayhan, 1. Organize Sanayi Bölgesindeki yeni hizmet binasında faaliyetine başlayan İl Gümrük Müdürlüğünü ziyaret etti. Gümrük Müdürü İdris Sayımlar’dan bilgi alan Vali Ayhan, devlet imkânları ile yenilenen hizmet binalarının Sivas’a hayırlı olmasını diledi.
Burada açıklamalarda bulunan Vali Ayhan, 1. OSB’nin kurumsal altyapısını güçlendirmek için güzel çalışmalar yapıldığını, bu çalışmalardan birisinin de gümrük binası olduğunu söyledi. Geçen yıl yapımına başlanılan binanın bugün itibariyle hizmete girdiğini belirten Vali Ayhan, “20 çalışanla birlikte inşallah, 300 civarında çalışan firmamıza önemli kazanımlar sağlayacaktır. Bu gümrük binası özellikle ihracat boyutu açısından firmalarımızın uluslararası çalışmalarında bazı kolaylıklar sağlayacaktır. İnşallah gittikçe de Sivas’ın 1. OSB’nin ihracat boyutuyla yani hem istihdam hem ihracat boyutuyla burası önemli katma değer oluşturacaktır. Tabi gümrük binasıyla birlikte az önce söylediğim gibi kurumsal altı yapısını güçlendirme de bir de 1 megavatlık GES santralimizi devreye aldık. Orası da önemli anlamda bir yerini takip etme hem de 1. OSB’mizin bazı maliyetlerinde azaltma sağlayacak. İnşallah bunun devamını da sağlayacağız. Onu da hizmete devreye aldık.” dedi.
– Buradan Kazandığımız Birikimle Demirağ OSB’yi Kuruyoruz
İstihdam ve üretim açısından 1. Organize Sanayi Bölgesi’nin Sivas’ın lokomotifi haline geldiğine vurgu yapan Vali Ayhan, “Yine Belediyemiz ve İl Özel İdaremizle ile birlikte yol çalışmaları, kavşak düzenlemeleri, ağaçlandırma çalışmalarını da devam ettiriyoruz. Burası Sivas istihdamının kalbidir, üretiminde kalbidir, Sivas’ın lokomotifidir. Dolayısıyla 1. OSB her haliyle, her türlü desteği hak ediyor. Geçmiş dönemde önemli zorluklarla karşılaşmış bu OSB’miz şimdi daha kurumsal bir bünyeye sahiptir. Yeni hizmete giren binamız da inşallah güzel hizmetler yapabilmeyi nasip etsin diyorum. Arkadaşlarımız da firmalarımızla irtibat kurarak da onları yönlendirerek, yöneterek onların kazanımlarını Sivas’ın istihdamına katkı sağlayacağına ben inanıyorum. Binamız, GES santralimiz, inovasyon merkezimiz, alt yapımız hayırlı uğurlu olsun.” ifadelerini kullandı.
GES, Elektrik Üretmeye Başladı
Vali Salih Ayhan daha sonra, 1. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü tarafından 16 bin metrekare üzerine inşa edilen ve elektrik üretmeye başlayan OSB Güneş Enerjisi Santralinde (GES) incelemelerde bulundu. 3 bin 652 adet mono kristal tipte fotovoltaik panel kullanılan sistem 999 KWE gücünde ve 1.700.000 KWH (saat) yıllık üretim kapasitesine sahip olan merkez hakkında I. OSB Müdürü Emre Torun’dan bilgi aldı.
Vali Ayhan, OSB ziyareti kapsamında son olarak Sabır Panel firmasını da ziyaret etti. Üretim bandını gezen Vali Ayhan, firma yetkilisi Cemil Sabırlar’dan üretim hakkında bilgi alarak, ilimiz ekonomisine ve istihdamına sağladıkları katkıdan dolayı teşekkür etti.